Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Interaktywna Mapa Google
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
artgrus
Witam. Dawno nie pisałem na forum.

Mam pewien problem. Jak osadzić na stronie internetowej interaktywną mapę google? Ważne aby w mapce wyświetlały się od razu wszystkie informacje o firmie.

Chodzi o to, że jak w googlach kliknie się na mapy i wpiszesz jakąś firmę np Microsoft (nie chodzi tu o reklamowanie) to wyświetla się wszystko łącznie z godzinami otwarcia itd., chciałbym aby na tej internaktywnej mapie wyświetlało się tak samo.

Czy ktoś wie jak to zrobićquestionmark.gif

Jak są już takie posty, to proszę o dolinkowanie, bo dostałem mało czasu na zrobienie czegoś takiego.

Proszę o odpowiedź.
thek
Zależy jak to ma być widoczne... Najczęściej jest to zwykła mapka z markerami i infoWindow doczytywanym AJAXem lub od razu ze zbuforowana pewną ilością większą.
artgrus
A czy jest inny sposób na wyświetlanie niż w takiej chmurce?
roghatt
utwórz na swoim koncie w Google Maps swoją mapę, będziesz mógł na niej zaznaczyć dowolną ilość lokalizacji firmy oraz dodać chmurkę w której będą wpisane wszystkie dane jakie tylko będziesz mógł wpisać. Najprościej i bez pisania jakiś skryptów.
thek
Google maps to tylko technologia jedna z wielu. Możesz dowolnie stylować elementy na mapie i tworzyć nowe. Ludzie tworzą własne wielokrotnie. Wystarczyła by tylko odrobina chęci, a byś sam o tym w necie doczytał.
roghatt
ale skoro tylko chce zaznaczyć lokalizację firmy to Google Maps wystarczy. Po co w tym przypadku tworzyć coś innego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.