Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][inne]Jedna strona kilka domen
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
novicjan
Witajcie,

W związku z tym iż jest to mój pierwszy post na tym forum jeżeli pomyliłem dział serdecznie przepraszam, ale również proszę o wyrozumiałość w ewentualnym pojechaniu mojej osoby wink.gif

Mam nadzieję,że pomożecie mi na odpowiedz na pytanie, które dręczy mnie już jakiś czas, a mianowicie: Czy jest sens stosowania kilku domen pokrewnych do jednej i tej samej strony www, czy za to można dostać bana od golgla jeżeli wszystkie domeny są przekierowane na ten sam adres główny witryny questionmark.gif Czy warto pozycjonować takie domeny, pod dane frazy, które i tak przekierowane są na adres główny strony questionmark.gif
peter13135
Chyba nie ma sensu. Lepiej wypozycjonować jedną a dobrze, niż kilka słabo. Lepiej żeby userzy rozpoznawali cię po jednej domenie. Druga sprawa, google (chyba, może teraz się coś zmieniło) będzie brać pod uwagę tą najlepiej podlinkowaną domenę, a resztę będzie ignorować. bana chyba nie dostaniesz.
novicjan
ja wiem o tym podlinkowaniu pod głowny adres wink.gif ale te domeny są takie dosyć prostackie typu, że ludzie wpisują je prosto w wyszukwiarkę często, a nie poporzez szukanie w gogle typu no nie wiem np: "sprzedamaudi.pl

i dlatego się zastanawiam czy linkować je do innych podstron, czy po prostu tylko i wyłącznie do strony głównej i jaki jest to efekt w postaci ewentualnego bana google? sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.