Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Błąd Json
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
witam próbuje zainstalować cometchat ale wywalają mi błędy:
Kod
Warning: include_once(/home/youphoto/public_html//application/libraries/OFC/JSON.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/youphoto/public_html/cometchat/integration.php on line 19

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/youphoto/public_html//application/libraries/OFC/JSON.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/youphoto/public_html/cometchat/integration.php on line 19

Czego to wina?
Faktycznie nie mam tych plików:
application/libraries/OFC/JSON.php ale z kąd je mam wziąć? Czy to może dostawca serwera ma je dać?
toaspzoo
http://www.json.org/
Johnas
aha naprawde mi pomogło :/ inne wyjaśnienia?
wookieb
No przecież na dole masz 6 bibliotek do JSON-a (pomijam fakt, że json_encode/decode jest wbudowany od php 5.1).
Johnas
dobra spoko ale jaką ja mam biblioteke pobrać jak to nie mój serwer? ;/ ja chcę zainstalować ten chat a wypierdziela mi includowanie plików których nie mam na serwerze :/ I wersje PHP mam aktualną PHP INFO ale nie mam folderu
Kod
application/json
skąd mam go wziąć
wookieb
http://youphoto.pl/phpinfo.php -> json
PRZECIEŻ MASZ GO NA SERWERZE.
Nie musisz nic dołączyć tylko użyć json_encode, json_decode.
Johnas
to czemu mam te błędy?
Warning: include_once(/home/youphoto/public_html//application/libraries/OFC/JSON.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/youphoto/public_html/cometchat/integration.php on line 19

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/youphoto/public_html//application/libraries/OFC/JSON.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/youphoto/public_html/cometchat/integration.php on line 19

Te pliki nie były dołączone do aplikacji
wookieb
Bo aplikacja jest albo stara albo głupia i korzysta z zewnętrznych bibliotek a powinna z serwerowych, wbudowanych w php.
Proste. Popraw ją albo pisz do autora aplikacji.
Johnas
ale ja mam tak z wszystkimi aplikacjami tego typu :/

Czat

Strona aplikacji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.