Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Jak zrobić z pliku video (flv) link?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ziober
W divie osadziłem obiekt video i spróbowałem zrobić z tego link:

<a href="http://www.wp.pl"><div style="float:left;"><object width="250" height="271">
<param name="movie" value="mediaplayer.swf"></param>
<param name="allowFullScreen" value="true"></param>
<param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
<embed src="mediaplayer.swf" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" flashvars="&file=f65f4910021eab14bb70484" width="257" height="210"></embed>
</object> </div></a>

Niestety to nie działa :/
Co prawda po najechaniu na video pojawia się w pasku przeglądarki link do wp, ale po kliknięciu odtwarza się video a nie przechodzi do wp.pl.
Jak więc najprościej zrobić z tego obiektu link ?
Trzeba kombinować z jakimiś warstwami i obrazkami, czy da się prościej ?

P.S Jaka jest różnica między tym kodem j/w a samym:
  1. <embed src="mediaplayer.swf" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" flashvars="&file=f65f4910021eab14bb70484" width="257" height="210"></embed>

bo tak naprawdę nie widzę różnicy ?
Ziober
Refresh
mortus
Jeśli nie pomoże dodanie do <a> atrybutu style="display: block;" to trzeba będzie kombinować z warstwami. W praktyce oznacza to użycie atrybutów stylu CSS, takich jak position i z-index.

EDIT
W sumie to nie wiem, po co Ci <embed> wewnątrz <object>. Powinno to działać bez znacznika <embed>, tym bardziej, że znacznik ten formalnie został wprowadzony dopiero w HTML5. Dla starszych wersji (X)HTML-a wystarczy sam <object>.

No chyba, że Twoja konstrukcja ma zapewnić pseudo kompatybilność z przeglądarkami, które HTML5 jeszcze nie wspierają.

Ale to tylko takie moje spostrzeżenie.
Ziober
No właśnie display block do <a> nic nie daje :/
Ja wywaliłem obiect i u mnie działa sam embed, wychodzi na to, że obiect jest zbędny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.