Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybor odnosnika, oraz jego kolejnosc
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Enigmo
Witam.
Od razu powiem, ze praktycznie nic nie potrafie z js, ale chcialbym chociaz sprobowac zrobic, to co jest mi potrzebne.

Wiec tak:
Potrzebuje takiego skryptu, ktory wybieral mi odnosniki po nazwach (jesliby byly aktywne), oraz w takiej kolejnosci jakia mu ustawie(mam tu na mysli, ze jesli jeden odnosnik nie bedzie juz aktywny, to wybierze mi taki jaki ustawilem 2 w kolejnosci)

Chodzi mi o takie odnosniki jak znajdują się tutaj:

Kod
http://freecandy.ax.lt/MEHpAClCN.php?page=prizes&b=3&bn=Electronics

Guglowalem próbując znalezc cos, co by bylo potrzebne do tego co chce wykonac lecz niestety nic nie znalazlem.

Jeslibyscie mogli, prosilbym o podanie materialow, poradnikow, dzieki ktorym moglbym takie cos sobie napisac.

Choc musze zadac pytanie, czy w ogole jest to mozliwe do zrobienia dla kogos, kto prawie wcale nie mial do czynienia z js.

Pozdrawiam.
kamil4u
Naprawdę nie wiem o co Ci chodzi...

Opisz proszę to znacznie dokładniej. Jakie odnośniki? O co chodzi?
Enigmo
Zaloguj sie poprzez wpisanie bylejakiego emaila i hasla, wybranie poprawnego obrazka, potem nalezy wybrac bylejaka kategorie(jedna z 4) i ujrzysz, to o co mi chodzi.
Przepraszam, moj blad, zapomnialem, o logowaniu.
Chce aby skrypt wybieral mi odnosnik obrazkowy, ktory mu ustale poprzez nazwe.

Posiadam taki kod, moze on pomoze w zrozumieniu o co mi dokladnie chodzi
Kod
var Products = 'Panasonic Lumix';
//////////////////////////////////////////////////////////////
if(document.getElementById("products")!=null)
    for(var a=document.getElementsByClassName("productTitle"),b=0; b < a.length; b++)
        if(a[b].innerHTML.toLowerCase().search(Products.toLowerCase())!=-1)
            window.location=a[b].parentNode.href;

Tylko, ze niestety, to juz nie dziala, nie mam pojecia czemu.

Jest to strona z nagrodami, odnosnik przestaje byc aktywny jesli dana nagroda zostanie wykorzystana
kamil4u
Już chyba rozumiem smile.gif

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var Products = 'Panasonic Lumix';
  2. //////////////////////////////////////////////////////////////
  3. if(document.getElementById("products")!=null)
  4. for(var a=document.getElementsByClassName("productFrame"),b=0; b < a.length; b++)
  5. if(a[b].document.getElementsByClassName("productTitle")[0].innerHTML.toLowerCase().search(Products.toLowerCase())!=-1)
  6. window.location=a[b].parentNode.href;
Enigmo
Nie dziala niestety sad.gif
kamil4u
Zrobiłem głupi błąd. Powinieneś popróbować sam... nawet jak nie znasz się na JS to dość łatwo się domyśleć, że w 5 linii nie powinno być "document"

Jak nadal nie zadziała to pokaż co pokazała konsola błędów JS - jak nie wiesz jak to google lub http://forum.php.pl/index.php?showtopic=17...mp;#entry868468
Enigmo
Niestety, nie dziala nadal. Zrobilem tak jak jest napsiane i pojawiaja sie bledy strony,a nie skryptu.
kamil4u
Jeszcze jest jeden błąd:
  1. var Products = 'Panasonic Lumix';
  2. //////////////////////////////////////////////////////////////
  3. if(document.getElementById("products")!=null)
  4. for(var a=document.getElementsByClassName("productFrame"),b=0; b < a.length; b++)
  5. if(a[b].getElementsByClassName("productTitle")[0].innerHTML.toLowerCase().search(Products.toLowerCase())!=-1)
  6. window.location=a[b].href;

Wklej te błędy jak nie będzie działać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.