Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Jak połączyć JMVC z cakePHP?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
23kulpamens
Planuję napisanie dość dużej aplikacji interaktywnej. Na początku chciałem ją oprzeć o cakePHP i jQuery. No ale szybko okazało się, że przy dużej ilości interaktywnych elementów będę musiał każdy z nich oprogramować osobno w jQuery, bo aplikacja po stronie klienta nie będzie miała za wiele wspólnego z CRUD. Postanowiłem po stronie klienta też użyć frameworku MVC (JavaScript MVC 3.1). No i tutaj mam problem, bo nie bardzo widzę jak to połączyć. Jest tutaj ktoś kto zajmował się już takim połączeniem, albo używał JMVC?
wookieb
A z czym chcesz to łączyć? Tutaj jest więcej roboty po stronie JS niż po PHP
23kulpamens
Chcę zrobić tak, żeby dane wysyłane przez JMVC, pasowały do tego czego używa cakePHP. Czy to przez modyfikację JMVC czy też cakePHP. Zdaję sobie sprawę, że najwięcej pracy będzie tutaj przy JS, dlatego chciałbym to tak dostosować, żeby cake automatycznie odwalał 90% pracy bez konieczności modyfikowania każdego kontrolera czy modelu po stronie cake'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.