Napisalem skrypt który pobiera mi pliki xml z serwera FTP. Nie wiem dlaczego i nie potrafię znaleźć dlaczego funkcja ftp_get wyrzuca taki błąd (poniżej). Próbowałem użyć passywnego pobierania plików, bez rezultatu.
Warning: ftp_get() [function.ftp-get]: Can't open data connection. in /home/admin/www/auto_script/orderconformation_download.php on line 31 Warning: ftp_get() [function.ftp-get]: PORT command successful. in /home/admin/www/auto_script/orderconformation_download.php on line 31 Warning: ftp_get() [function.ftp-get]: Opening BINARY mode data connection for ordrsp20110523090158.xml(963 bytes). in /home/admin/www/auto_script/orderconformation_download.php on line 31
Moj skrypt wyglada tak:
//dane do ftp $ftp_server = 'server.ftp'; $ftp_login = '***'; $ftp_pass = '***'; $ftp_sciezka = '/DPOOLMIX/DPOOLSP/'; $ftp_local = '/home/admin/www/upload_xml/'; //polaczenie, data include("polaczenie.php"); //sprawdzenie polaczenia z serwerem FTP ftp_pasv($conn_ftp, true); //logowanie do FTP if (ftp_login($conn_ftp, $ftp_login, $ftp_pass)) { //wczytanie katalogu z plikami if(ftp_chdir($conn_ftp, $ftp_sciezka)){ $zawartosc_folder = ftp_nlist($conn_ftp, "."); foreach($zawartosc_folder as $file){ //pobiera plik z serwera $down = ftp_get($conn_ftp, $ftp_local.$file, $file, FTP_BINARY); if($down){ ftp_delete($conn_ftp, $ftp_sciezka.$file); } } } else { } ftp_close($conn_ftp);
Czego moze byc powodem ten błąd?