Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] jak dostac sie do pliku php.ini
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sharp156
witam ponownie. Niestety moje posty są omijane nawet jak spytałem o metode którą wiekszosc poleca wiec i powinni wiedzieć jak się do tego zabrać. Tym razem mam inne pytanie ..... Jak dostać się do pliku php.ini w celu edycji chodzi mi o bibliotekę gd w celu wyswietlenia miniatur i inne małe zmiany niestety niemogę go znaleść.. moj host to 000webhost.com....? ktoś poradzi cos w tej sprawie...?
Magic WWW
Wydaje mi się, że dostęp do tego pliku będziesz miał posiadając tylko serwer VPS lub Dedukowany, publiczne serwery owej akcji nie udostępniają. Jedyne co możesz poradzić to skorzystać z funkcji ini_set().
sharp156
Cytat(Magic WWW @ 28.06.2011, 10:26:08 ) *
Wydaje mi się, że dostęp do tego pliku będziesz miał posiadając tylko serwer VPS lub Dedukowany, publiczne serwery owej akcji nie udostępniają. Jedyne co możesz poradzić to skorzystać z funkcji ini_set().

dzieki za info moze dlatego niemoge go znalesc. Zdradzisz mi jeszczejak użyć tej funkcji czy wystarczy wpisać ustawienia w nagłówku dokumentu php zeby byly aktualne w czasie wykonywania tego skryptu? moze jakis krodki przykład dla ulatwienia tu jest przykladowa opcja :
ini_set('memory_limit', '64M'); // limit pamięci dla wykonywanego skryptu, w megabajtach
Magic WWW
A proszę, masz tu niżej wzór jak to robić wink.gif

ini_set(Nazwa wpisu w PHP.ini, Nowa wartość);

Przykład:
  1. ini_set('display_errors', 1); // Włączenie raportowania błędów

sharp156
Cytat(Magic WWW @ 28.06.2011, 11:01:57 ) *
A proszę, masz tu niżej wzór jak to robić wink.gif

ini_set(Nazwa wpisu w PHP.ini, Nowa wartość);

Przykład:
  1. ini_set('display_errors', 1); // Włączenie raportowania błędów

juz wstawiam plusa ale mam jeszcze jedno pytanie bo niewiedzieć czemu moj post jest omijany . chcialo by ci się zerknąć może znasz odpowiedź. wysunolem tam teorie ale to tylko teoria. jestem poczatkujacy.... to link do postu http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=876506

Cytat(sharp156 @ 28.06.2011, 11:09:21 ) *
juz wstawiam plusa ale mam jeszcze jedno pytanie bo niewiedzieć czemu moj post jest omijany . chcialo by ci się zerknąć może znasz odpowiedź. wysunolem tam teorie ale to tylko teoria. jestem poczatkujacy.... to link do postu http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=876506

dlugo pracujesz magic tongue.gif no nic szukam pomocy dalej...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.