grzebię się od dłuższego czasu z napisaniem skryptu podmieniającego zawartość diva na stronie, bez przeładowywania jej.
Mam index.htm gdzie jest menu oraz div id="content" do którego chcę wrzucać fragmenty kodu html
plik content.js gdzie mam kod jQuery
oraz fragmenty kodów do podmiany umieszczone w katalogu content.
teraz tak, fragmenty kodu
na stronie index.htm:
i trochę niżej w tym samym dokumencie to:
Ten tekst zostanie zamieniony </div>
plik content.js:
function loader(strona) { switch(strona) { case "witamy": {$('#content').load('content/witamy.html'); $('#men_witamy').removeClass('menu_element'); $('#men_witamy').addClass('menu_element_aktywny'); break; } case "onas": {$('#content').load('content/onas.html'); $('#men_onas').removeClass('menu_element'); $('#men_onas').addClass('menu_element_aktywny'); break; } case "oferta": {$('#content').load('content/oferta.html'); $('#men_oferta').removeClass('menu_element'); $('#men_oferta').addClass('menu_element_aktywny'); break; } case "portfolio": {$('#content').load('content/portfolio.html'); $('#men_portfolio').removeClass('menu_element'); $('#men_portfolio').addClass('menu_element_aktywny'); break; } default: { $('#content').load('content/witamy.html'); $('#men_witamy').removeClass('menu_element'); $('#men_witamy').addClass('menu_element_aktywny'); } }
w jaki sposób to działa: http://tonika132.home.pl/krzychu/web
coś mi się kopie, nie wiem w czym leży problem
nie działa najwyraźniej przesyłanie parametru do funkcji,
zastanawiam się też, jaki kod dodać do jQ aby po wybraniu innego elementu menu, klasy poprzednio wybranych elementów wracały do normy.
Proszę o pomoc