Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] generacja logicznego ciągu znaków.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hpsi
Witam jak w temacie:
Musiałbym wygenerować logiczny ciąg znaków [a-z][0-9]

Przychodzi mi do głowy jedynie sposób: posiadania pliku txt z przykładowymi słowami np

ala
kota
zosia
josia
itd

i zczytywać z pliku , losowa linijke dodawać np ciąg liczb losowo od 1-X i w ten sposob tworzyć ciąg znaków
jednak mimo wszystko taki sposob jest dosc oganiczony. Macie jakies inne pomysły ?
Crozin
Najpierw odpowiedz nam czym jest w tym przypadku logiczny ciąg znaków? Chodzi o coś co będzie się dało wymówić nie łamiąc sobie przy tym języka? Jeżeli tak, to o jakich językach mówimy? Ponieważ w polskim, niemieckim, angielskim i hiszpańskim takie ciągi będą wyglądać inaczej.

Pierwsza myśl to składanie wyrazów z głosek czy całych sylab. Musiałbyś przechowywać jakoś informacje o tym jakie mogą występować obok siebie. Powinno to dać jako takie wyniki.
Hpsi
I za to lubie to forum smile.gif
@Crozin, daleś mi genialny pomysł jak zrobić dokładnie to co chce ^^ podziękował smile.gif

Teraz odp na twoje zapytanie: nie chodzi mi o cos co można przeczytać raczej o coś tworzącego na przykład "przykładowy" nick , email etc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.