Witam, mam skrypcik który dodaje i edytuje mi wpisy w bazie mysql i wyświetla je na www. Moim głównym zamiarem jest zrobienie, aby podświetlało mi się pole gdy ktoś je zedytuje. Na początku miałem zrobione tak, ze poprzez nagłówek header odświeżałem sobie automatycznie stronę co 5 minut i patrzyłem, czy nic się nie zmieniło. Niestety teraz pola do obserwacji się zwielokrotniły i ich nie ogarniam. Dało by się zrobić, żeby po edycji i update bazy mysql, pola które zostały zmienione podświetliły się na np zielono i jak wyłapię zmiany kasuje je kolorowanie przyciskiem? O jakich kwestiach muszę poszukać po google i tutorialach?
----edited
Zastanawiam się, czy nie lepiej było by to zrobić na zasadzie jak ktoś zmieni w bazie przez update jakieś pole to ono dostaje dodatkowy atrybut z 0 na 1 jaki stworzył bym w mysql dodatkowo i jakiś przycisk który ustawia wszystkie pola spowrotem na zero. Ale pojawi się problem gdy będzie większa ilość użytkowników oglądających czekających na zmiany. Kto pierwszy naciśnie ten kasuje innym. dla każdego tworzyć nowe atrybuty, czy jak?
Szukałem również po anglojęzycznych stronach gotowców i też nic, ogólnie chyba tylko AJAX ratuje. Ale też nie mogę nic znaleźć konkretnego.
Wyszukałem sobie parę rzeczy i będę testowł, chociaż już widzę, że nie do tego to służy.
Event Pool