Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][cURL] Upload
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
metis
MAM problem z uploadowaniem na jedną strone. Chcę zobaczyć pasek uploadu.

To moj KOd :
  1. <?php
  2.  
  3. $plik_uplad = "/home/metis/File.exe";
  4.  
  5. $upload = "http://s1987.chomikuj.pl/UploadingFileProgress.aspx?id=6780501&sid=0&r=1&stkn=BeA_20cczgghDjF1bpgoZsnvi4GvVKOkDmE84g--&dm=chomikuj.pl&loc=PL";
  6.  
  7. $content = file_get_contents($upload);
  8. preg_match_all('/<input type="file".*name=\"(.*)\".*>/iU', $content, $images);
  9. echo'Name inputa pliku: '.$images[1][0].'<br>';
  10.  
  11. function post($strona, $referer, $plik, $post=false) {
  12. $przegladarka = 'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9) Gecko/2008061015 Firefox/3.0';
  13. $naglowki = array('Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8',
  14. 'Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3',
  15. 'Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7');
  16.  
  17. $link = curl_init();
  18. curl_setopt($link, CURLOPT_HEADER, 0);
  19. curl_setopt($link, CURLOPT_URL, $strona);
  20. curl_setopt($link, CURLOPT_USERAGENT, $przegladarka);
  21. curl_setopt($link, CURLOPT_HTTPHEADER, $naglowki);
  22. curl_setopt($link, CURLOPT_ENCODING, 'gzip');
  23. curl_setopt($link, CURLOPT_ENCODING, 'deflate');
  24. if ($post) {
  25. curl_setopt($link, CURLOPT_POST, 1);
  26. curl_setopt($link, CURLOPT_POSTFIELDS, $post);
  27. }
  28. curl_setopt($link, CURLOPT_COOKIEFILE, $plik);
  29. curl_setopt($link, CURLOPT_COOKIEJAR, $plik);
  30. $strona = curl_exec($link);
  31. curl_close($link);
  32. return $strona;
  33. }
  34.  
  35. echo post($upload, '', '', urlencode($images[1][0]).'='.urlencode($plik_uplad));
  36.  
  37. ?>
  38.  

Zamiast plik się wysyłać kod wchodzi na stronę
erix
A nie wpadłeś na to, że mogą na tym serwerze sprawdzać, czy ktoś takich cyrków nie robi? tongue.gif
metis
Ale ja nie mam czasu siedzieć i uploadować plików. Strona nie posiada FTP jedynie program który działa tylko poprawnie na XP+.
Chciałem zrobić ze wklepuje adres linku(z mojego dysku) i czekam aż wrzucić, po wrzuceniu leci następny plik.

Może źle jest coś z kodem ?
erix
zabrania się
Cytat
utrudniania innym Użytkownikom korzystania z Serwisu, w tym przez ingerencję w poszczególne elementy Serwisu w sposób, do którego elementy te nie są przystosowane,

Cytat
zamieszczania w Serwisie skryptów i programów wykonywalnych oraz umieszczania plików, które mogą zakłócić funkcjonowanie łączy, serwera lub witryn innych Użytkowników, w tym zwłaszcza skryptów powodujących sztuczne pobrania plików, sztuczne naliczanie punktów, sztuczne zliczanie transferu

Cytat
obciążania serwera obsługującego Serwis poprzez nadmierne generowanie ruchu na Koncie lub inne działania wykraczające poza ramy rozsądnego użycia Konta,

Tak. Źle jest to, że chcesz uzyskać dostęp do serwisu w sposób, który nie jest zgodny z jego przeznaczeniem. KPW?
metis
A jaka to jest różnica czy wrzucam przez przeglądarkę a czy przez skrypt w którym mogę sobie jeszcze ustawić kolejkę ?
Fifi209
Znajdź inny serwis? Albo ftp sobie znajdź
erix
Cytat
A jaka to jest różnica czy wrzucam przez przeglądarkę a czy przez skrypt w którym mogę sobie jeszcze ustawić kolejkę ?

Taka, że to nie jest zgodne z regulaminem korzystania z serwisu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.