Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: usunąć ciasteczka danej strony (nie swojej)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
grywalny
Nawet nie wiem czy to sie robi w php moze trzeba w javascript? Ale gdzies napisac musialem. Jak jest strona powiedzmy facebook.com (chociaz nie chodzi o nia). Sa jej ciasteczka na moim komputerze, moge je sobie obejrzec na mozilla firefox i wykasowac pojedynczo nawet. Czy jest sposob zeby to zrobic w kodzie twojej strony? Funkcja ktora usunie wszystkie ciasteczka jakiejs danej przeze mnie strony?
jakisdziad
Aby skasowac ciastko trzeba miec najpierw do niego dostep, czyli byc w domenie i sciezce widniejacej w ciastku smile.gif
grywalny
chyba tez zle to ujalem. Zapomnialem o jednej rzeczy

To nie ma komus kasowac ciastek ale tylko mi na moim komputerze. Nie chce zeby ktos wszedl na strone i nagle mu wszystkie ciastka skasuje albo zabierze wiem ze to raczej niemozliwe.
Chodzi o to zebym ja jak na to wejde na wlasnym komputerze to mi skasuje ciasteczka od tej jednej strony. (Tak jak moge to zrobic przez mozille)

Jest to mozliwe?
zend
google - skorzystaj z gotowca, albo sobie sam napisz coś podobnego
grywalny
dobra zapomnijmy bo widze ze nie umiem sie chyba wyslowic
nospor
php czy js nie ma dostępu do ciastek z innej domeny niż wchodzisz aktualnie. nieważne czy wchodzisz nalocalhost czy nie. nie ma prawa i już.
grywalny
Cytat
php czy js nie ma dostępu do ciastek z innej domeny niż wchodzisz aktualnie. nieważne czy wchodzisz nalocalhost czy nie. nie ma prawa i już.

ok, szkoda. Dzieki za odpowiedz.
by_ikar
Obecnie większość przeglądarek ma opcje "wyczyść historie przeglądania" czy coś w ten deseń, ff ma nawet od razu przycisk "wyczyść całą historię" i między innymi w tej historii masz ciasteczka, cache, historie przeglądanych stron itp i kasuje się wszystko.
grywalny
Cytat
Obecnie większość przeglądarek ma opcje "wyczyść historie przeglądania" czy coś w ten deseń, ff ma nawet od razu przycisk "wyczyść całą historię" i między innymi w tej historii masz ciasteczka, cache, historie przeglądanych stron itp i kasuje się wszystko.

Wiem chcialem jednak zrobic strone ktora loguje sie wiele razy na rozne konta pewnego serwisu. Ten serwis nie lubi takich rzeczy i nie tylko sprawdza ip ale ciasteczka. Chcialem jakis kod wrzucic zeby automatycznie je usuwal zanim sie zaloguje na nastepne konto. Wiem ze moge zrobic to recznie ale jest to wtedy troche uciazliwe i nie pozwala mi w pelni zautomatyzowac tego co robie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.