Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][SAMRTY] wyświetlanie po zmiennej GET
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tukan
Witam,
Mam taką stronę panel.php, na niej znajdują się linki, jeden z linków jest taki: panel.php?view=articles, całość jest postawiona na SMARTY, szablon mam w panel.tpl . I chciałbym, aby po kliknięciu w tamten link, nastąpiło by wyświetlenie tabeli artykułów, normalnie to jest proste, w SMARTY pewnie też, ale nie za bardzo to sobie wyobrażam, proszę o pomoc.
nospor
Cytat
całość jest postawiona na SMARTY
Pleciesz trzy po trzy wink.gif
Smarty służy jedynie do generowania html, więc całość nie może stać na smarty. Całe zarządzanie akcjami, pobieranie danych z bazy i masa innych rzeczy robi się nadal w php, potem w php dane przekazuje do szablonu (smarty) i w szablonie odpowiednio się wyświetla wg. potrzeb.
tukan
zgadza się, źle się wyraziłem, dalej czekam na odpowiedź
nospor
To skoro się źle wyraziłeś, to wyraź się teraz poprawnie, bo tamten post jak był zły tak jest zły i nadal nie wiadamo z czym masz problem....

Nie wiesz jak pobrać artykuły z bazy? To się robi w php a nie w smarty.
Nie wiesz jak wyświetlić artykuły pobrane z bazy?
Nie wiesz kiedy będzie koniec świata?

Bo my na pewno nie wiemy czego ty nie wiesz i nie mając tej wiedzy nie możemy tobie pomóc smile.gif
tukan
Cytat(nospor @ 1.08.2011, 19:41:25 ) *
Nie wiesz kiedy będzie koniec świata?

Daruj sobie,
Jeszcze raz:
Wchodzę sobie na panel.php, SMARTY wyświetlają mi całą stronę ( panel.tpl) i chciałbym, aby po kliknięciu w link panel.php?action=view na stronie wyświetliło mi się lista artykułów, listę pobieram z bazy danych za pomocą PHP, i co dalej, jak to wypisać na ekran poprzez SMARTY?
nospor
Sam sobie daruj.... wypytuje cię o proste rzeczy bo ty nie mogłeś tego od razu napisać. Myślisz że my wróżki??

Cytat
aby po kliknięciu w link panel.php?action=view na stronie wyświetliło mi się lista artykułów, listę pobieram z bazy danych za pomocą PHP, i co dalej, jak to wypisać na ekran poprzez SMARTY
Trudno było tak od razu? Teraz już wszystko jasne.

Ale mi się już odechciało Tobie pomagać.... jedyne co ode mnie usłyszysz to to, że wszystko to masz opisane w dokumentacji smartiego.
buliq
Przekazujesz do smarty tablicę z artykułami, w szablonie sprawdzasz czy ta tablica jest i czy coś w niej jest, jak jest to robisz pętlę i wyświetlasz elementy - a to wszystko w pierwszym lepszym tutorialu smarty.
tukan
Cytat(nospor @ 1.08.2011, 19:52:23 ) *
Sam sobie daruj.... wypytuje cię o proste rzeczy bo ty nie mogłeś tego od razu napisać. Myślisz że my wróżki??

Trudno było tak od razu? Teraz już wszystko jasne.

Ale mi się już odechciało Tobie pomagać.... jedyne co ode mnie usłyszysz to to, że wszystko to masz opisane w dokumentacji smartiego.

Co mam sobie darować?
@nospor, napisałeś w moim temacie 3 posty, i tylko jeden z nich był sensowny ( pierwszy). Niejasno napisałem - OK- napiszę dokładniej, tylko po co ta dygresja? Po prostu jak nie chcesz pomagać to nie czytaj tematu, przyjdzie ktoś, kto chce pomóc.
@buliq,

dzięki za pomoc
możesz podać link do tego tutoriala?
nospor
Musiałem napisać aż dwa posty, byś łaskawie wkońcu napisał z czym masz problem. W ostatnim z tych dwóch postów pozwoliłem sobie na żart z końcem świata by dać ci do zrozumienia, że to ty musisz powiedzieć z czym masz problem a nie my za ciebie mamy wymyślać pytania.

Ja nie chcę pomagać? To żes strzelił grypsa... od samego początku chciałem ci pomóc, ale po tekście bym sobie darował to sobie darowałem. Tym bardziej, że uważna lektura dokumentacji naprawdę by Ci nie zaszkodziła.
tukan
ok, dajmy sobie spokój, szkoda i moich i Twoich nerwów closedeyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.