1q2w3e4r
5.08.2011, 07:49:58
Witam,
Potrzebuję jakiegoś edytora, najlepiej taki który obsługuje .svn i ma taka strukturę, ponieważ mam projekt strony który zapisał w kazdym folderze pliki .svn w takim formacie:
Folder: .svn
=> prop-base/
=> propos/
=> text-base/
=> tmp
Nie wiem jaki to program. Może ktoś go używa?
Pozdrawiam
Uhm, w czym problem? Każdy edytor posiadająccy obsługę SVN korzysta z takiego formatu, bo zazwyczaj obsługa repozytorium jest realizowana przez narzędzie, z którego korzystają wszystkie środowiska: albo konsolowe svn, albo windowsowe TortoiseSVN.
1q2w3e4r
5.08.2011, 22:24:12
To jaki program z .svn + obsługa ftp(chodzi o edycję plików na serwerze w czasie rzeczywistym) byś polecił?
Np. z którego Ty korzystasz + kilka innych to bym sobie jakiś wybrał, który mi odpowiada. Może być również płatny jeśli jest naprawdę dobry. No i fajnie by było gdyby był po polsku (można wtedy odrazu go opanować)
Bo teraz pracuję na kED super program tylko nie obsługuje .svn i ftp i trzeba się ciągle przełączać na folder i ręcznie przerzucać co przy większej stronie jest udręką i traci się na to wiele czasu.
z góry dzięki za pomoc.
nikt z Was nie korzysta z takich edytorów który obsługuje ftp + .svn ?
Janusz1200
5.08.2011, 22:43:28
Ja używam netbeans, używałem na nim Mercuriala, ale widzę, że ma i svn. Tyle, że nie używałem. Generalnie, polecam netbeans, jest dobry debugger a jest mniej wymagający niż eclipse, moim zdaniem oczywiście.
1q2w3e4r
5.08.2011, 22:56:23
Dzięki za odpowiedź. Przetestuję.
Proszę o więcej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.