No nie daje rady :/
Zostawie tutaj kod odpowiedzialny za tworzenie nowej gry. (przerzuciłem się na gry)..
<!-- formularz -->
<form enctype="multipart/form-data" action="?action=complete" method=post>
<tr><td> Miniatura gry
</td><td><input type="file" size="10" name="plik_obrazek" value=""><sub class="ggr">120x90px, max 25kb
</sub></td></tr> <tr><td> Plik gry
</td><td><input type="file" size="10" name="plik_gry" value=""><sub class="ggr">.rar, max 500kb
</sub></td></tr> <tr><td> </td><td><input type="submit" class="completex" name="complete" value="Dodaj grę"/></td></tr> <!-- formularz -->
<?php
if(isset($_POST['complete'])) {
$f = $_FILES['plik_obrazek'];
$g = $_FILES['plik_gry'];
$rot = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
{
if($f['type'] == 'image/png' or $f['type'] == 'image/jpeg' or $f['type'] == 'image/gif')
{
if($f['size'] < 25000 && $g['size'] < 500000)
{
copy($f['tmp_name'], "../pliki/mini/$losek".$f['name']); copy($g['tmp_name'], "../pliki/download/$losek".$g['name']); //rename($g['tmp_name'], '../pliki/download/99'.$g['name']);
$fxx = "../pliki/mini/$losek". $f['name'];
$gxx = "../pliki/download/$losek". $f['name'];
} else{ echo "Plik miniatury lub pliku gry jest zbyt wielki.";} } else echo "Miniatura musi być plikiem obrazkowym!"; }
$czas_laczony = date('Y-m-d '). date('G:i:s'); $czas_aktualny = $czas_laczony;
//$download = htmlspecialchars($_POST['download_gry']);
//$obrazek = htmlspecialchars($_POST['miniaturka_gry']);
$zapytanie = "SELECT * FROM identyfikator WHERE id2='1' LIMIT 1";
$plik = $rx['id'] . ".php";
$wzrasta = $rx['id'] + 1;
{
echo "Upewnij się, że wypełniłeś wszystkie pola."; }
else
{
/* wazna czesc */ $handle = fopen("../nowyphp.php", "rb"); $contents = stream_get_contents($handle);
$tresc = "<?php $aea=3; ?>";
$adres3 = "../gra/". $plik;
if($f['size'] > 25000 OR $g['size'] > 500000)
}else{
$wpp = file_put_contents($adres3, $contents . $tresc); /* wazna czesc koniec */
$zapytanie3 = mysql_query("INSERT INTO gra SET nazwa='$name', url='$plik', data='$czas_aktualny', obrazek_url='$fxx', download='$gxx', opis='$opis', miejsce='poczekalnia'");
$kk = mysql_query("UPDATE identyfikator SET id='$wzrasta' where(id2 like 1)"); if($zapytanie3) echo " Gra została prawidłowo dodana do poczekalni.<br> Jeżeli dostanie się na strone główną to twoje konto wzbogaci się o 10punktów. :)<br>Wszelkie informacje znajdziesz w zakładce "; adres_url('../moje_konto/', "<i class='linke'>Moje Konto</i>");
}
}
}
?>
huh, no nie wiem, wg was jest to proste ale ja nie mogę sobie z tym poradzić. skrypt polega na odebraniu danych z formularza -> przesłaniu ich do php, wczytaniu pliku nowyphp.php w ktorym zapisany jest szablon strony. tylko chcialbym w jakis sposob dolaczyc do tego pliku wartosci z formularza zeby nie byl to zawsze ten sam plik tylko mial swoje unikalne wartosci (nazwa filmu itp).. :/
najważniejszy element kodu który tworzy nowy plik php (z grą) został pogrubiony.. bo nie wiem właśnie jak zrobić ten nowy plik z wartościami, NAZWA, ID, KOMENTARZE, OCENA... ten kawałek kodu wczytuje plik php z szablonem ale bez żadnych dodatkowych wartości, tylko wszystko co jest w nim zapisane zostaje kopiowane :/