Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [email] Jak nałożyć tekst na obrazek
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
starach
Zgłupiałem kompletnie... po raz pierwszy otrzymałem zadanie zrobienia graficznego mejlingu i po prostu czuje się jak ostatnia pierdoła... Pominę milczeniem to że nawet zatęskniłem za pisaniem odrębnych stylów pod IE...

Jak ja mam nałożyć tekst na cholerny obrazek skoro większość email-readerów ( czy jak tego draństwa nie nazwać ) nie obsługuje atrybutów position ani ujemnych wartości dla marginesów... :|
tolomei
hmm... PHP GD ? biggrin.gif
phpion
Albo po prostu tło tekstu?
starach
~phpion: W sensie background-image:url('') ? Też nie działa. To jest pierwsza metodą jaką wypróbowałem.

~tolomei: Haha. biggrin.gif W sumie też metoda. Właściwie to całkiem ciekawy pomysł, ale przy dużym mejlingu to bym chyba serwer zajeździł.

W końcu się przestałem opietruszać z tym tematem i po prostu wywaliłem kawał gradientu i w to miejsce wstawiłem div z jednolitym kolorem tła. Strasznie to poryte... żebym w mejlu nie mógł wykorzystać tylu przydatnych funkcji i na dodatek jeszcze wprowadzać style liniowo bo poprzez <link> lub <style> to nie zawsze i nie wszędzie działa. Porażka.
tolomei
Może pomoże:
http://www.contactology.com/webmail-friendly-email-1.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.