Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kontroler modułów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
user767
Witam.

W dużym skrócie jak wygląda to u was, kontroler modułów ? Rozkodowuje adres i mam jaka to strona - index.php, admin.php oraz moduł, akcję i parametry.

1. Czy kontroler modułów powinien opierać się na instrukcjach if ?

2. Na instrukcji switch

3. Albo po prostu funkcja wywołująca po nazwie kontroler ?

Pisząc panel administracyjny mam problem z tym. Router działa jak należy, ale dispatcher muszę poprawić, a nie wiem jak napisać kontroler modułów. help
marcio
A jaka jest roznica pomiedzy pierwszym o drugim punktem?Oprocz uzycia innej skladni?

Poczytaj o korzysciach z hmvc...ja mam glowny layout podzielony na rozne box'y i do kazdego z nich mozna ladowac cokolwiek....a jak to sprawdzam jaka to strona poprostu mam:
Kod
index.php?Home,Index,Auth

Czyli jestemy na stronie Home i w glownym kontrolerze Home ktory wowoluje akcje Index i kazdy komponent/plugin ktory jest ladowany do strony Home wywoluje akcje Auth jesli komponent jej nie posiada zostaje wywolana akcja Index dla kazdego "modulu" w przeciwnym razie w moim componencie Auth istnieje akcja Auth wiec zostanie ona wywolana w np w module News'ow na stronie Home zostanie wywolana defaultowa akcja Index bo akcjo Auth w module news nie ma...nie wiem czy sie dobrze "wyrazilem'
user767
Twój kod wskazuje na to, że używasz area do oddzielenia usera od admina.

W strukturze masz obok katalogów app, models, presenter katalog area z User i Staff, a uprawnienia są przydzielane w zależności od katalogu, w którym się znajdujesz.

Ja wykorzystałem coś w stylu CodeIgnitera tutaj : Opis.

Ja dodałem wszędzie /admin.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.