Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP] Optymalna ilość bajtów dla pliku tekstowego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
glencun
Witajcie,
ile bajtów (znaków) optymalnie może mieć plik tekstowy ?

W każdej linii będzie inne słowo (4-8 znaków) i chciałbym wiedzieć, ile optymalnie mogę umieścić słów (linii) w pliku tekstowym, by php go optymalnie odczytał/zapisał.

smile.gif

pozdrawiam
CuteOne
Nie ma znaczenia.. małe pliki to jest do kilkunastu kB wczytują się w wciągu tysięcznych części sekundy

ps. PHP do najszybszych, może nie należy ale nie rób z niego starego, wychudzone muła... smile.gif
glencun
CuteOne czyli jaka jest optymalna ilość bajtów, bo ja chcę włożyć do tego pliku jak najwięcej, a słów mam kilka milionów biggrin.gif
CuteOne
To ma być jednorazowe wczytanie pliku czy za każdym razem gdy odświeżysz przeglądarkę?

ps. google -> mysql poradnik smile.gif
glencun
Będę odczytywał dane z pliku tekstowego i przepisywał do innego co sekundę. 5 milionów na pewno nie są optymalne w tym przypadku tongue.gif

Mysql nie wchodzi w grę w tym przypadku.

To nie ma tu specjalystów żadnych ?
Crozin
Wszelkie różnice będą przede wszystkim zależne od systemu plików na dysku i tego jak jest on zapisany na owym dysku. PHP ma tutaj niewiele do rzeczy.
glencun
Szkoda, ze nie podasz konkretów.
Crozin
Konkretnie to 744 151 441 bajtów jest najoptymalniejsze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.