Hej,
zaczynam przygodę z zendem - nie wiem czy to dobry wybór na początek, ale to sprawdzę. :-)
Problem mój polega na braku informacji typu "jak to wszystko poukładać", mvc wymusza trzymanie kontrolerów i widoków (pomijając Mvc) w innych katalogach, chciał bym by panel admina mógł zawierać moduły/pluginy, całość miała by być trzymana w jednym katalogu - nie chcę by część plików znajdowała się w katalogu z kontrolerami (a teoretycznie powinna, w końcu coś w pluginie ma zaczątki kontrolera), czegoś w widoku (choć to chyba najgorszy przykład) i coś w modelu, jak widok można by jakoś pominąć (nie wiem nie znam się na tym by komentować widok) to m i c powinno mieć swoje miejsce a nie godzi mi się to z tezą "jeden moduł jeden katalog". Mvc nie przewiduje takiego podziału? Jak to powinno być wykonane?
Może powinien istnieć kontroler odpalający kontrolery w pluginach?
Ps. Da się w zend jakoś grupować kontrolery? (taki dodatek). Mamy teraz - www.domena.pl/controler/akcja, a chciał bym jakoś to pogrupować, czy to złe rozwiązanie i powinienem sobie radzić bez takich zabiegów? Opisuję to w oparciu o zapytania ajax, chciał bym by wyglądały tak www.domena.pl/ajax/controler/akcja i ajax było by częścią stałą zapytania, a reszta jak zawsze - tak wiem muszę się podszkolić, ale to są takie pytania na start.