mam taki mały problem, napisałem sobie prosty formularz licytacji i wszystko jest już super poza jedną sprawa której nie potrafię zrobić

mam taki kod:
$minimum = $mincena+100; echo "wszystkie pola są wymagane.<br /><table border=\"0\"><form method=\"post\"> <tr> <td width='230' align='right'>Imię i nazwisko lub firma: </td> <td><input type=\"text\" name=\"imie\" style=\"width: 250px\" maxlength='70'></td> </tr> <tr> <td align='right'>Adres e-mail: </td> <td><input type=\"email\" name=\"email\" style=\"width: 250px\" maxlength='50'></td> </tr> <tr> <td align='right'>Oferowana cena: <b>minimum $minimum zł.</b> </td> <td><input type='number' name='cena' style='width: 100px' placeholder='min. $minimum' min='$minimum' maxlength='5'> zł. netto</td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Licytuj\"> </td></form> </tr> </table>"; } // sprawdzamy, czy zmienne przesłane z formularza nie są puste // jeżeli powyższy warunek jest spełniony tworzona jest wiadomość $dane1 = $_POST['imie']; $dane2 = $_POST['cena']; $dane3 = " zł."; $dane = $dane1." - ".$dane2."".$dane3."\n"; $file = "hist.txt"; $ost = "ost.txt"; $message = "Wysłał: $_POST[imie]\ne-mail: $_POST[email]\ncena: $_POST[cena]"; $header = "From: $_POST[imie] <$_POST[email]>"; echo "<div align=\"center\"><strong>Oferta została zapisana poprawnie!</strong></div><br />Twoja cena to - ". $_POST['cena']." zł"; } else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\"><br />Wypełnij wszystkie pola!</span> <a href='java script:history.back()'> Powrót</a><br>";
pytanie brzmi jak w tym formularzu sprawdzić wartość wpisaną w polu cena i wymusić żeby była >= '$minimum ?