Mianowicie dość rzadko się spotykałem z tego typu requestem,nawet w ogóle.
Request post,Get w tablicy przetrzymuje np.zadeklarowane zmienne,co przetrzymuje HEAD-co to za typ requestu??
Pytam się bowiem,każdy request opierający się o ten request,kończy się u mnie na serwerze komunikatem failed.
nospor
21.09.2011, 20:14:28
Przepraszam:
żatko - rzadko
Takie błędy naprawdę kłują w oczy.
Crozin
21.09.2011, 20:19:15
Skoro już wiesz, że jest to typ żądania to co za problem sprawdzić to samemu?
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP#Request_methods
eh już poprawiam ale pytanie nadal otwarte

Cytat
Skoro już wiesz, że jest to typ żądania to co za problem sprawdzić to samemu?
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP#Request_methodsPo angielsku,kurcze jak tak dalej pójdzie to będę w domu plątał pół angielski -pół polski ,już i tak żatko wypisuje,a zamiast serwer pisuje server
nospor
21.09.2011, 20:24:18
Niby poprawiasz ale w następnym poście znowu piszesz żatko... no miej litość.
nospor
21.09.2011, 20:26:27
Haha, sorki. Skupiłem się na tekście a nie na treści jaką niesie
Mógłby ktoś coś napisać o requście HEAD,mało jest polskich stron które by mówiły o nim.
Po angielsku,już mi się nie chce deszyfrować.
A może będzie DIY.
Wydaje mi się ,że początkujący także mogliby się tym zainteresować.
Crozin
21.09.2011, 20:32:53
Nie wierzę, że dwóch zdań po angielsku przeczytać nie możecie! Ludzie, na prawdę sami sobie krzywdę robicie:
Cytat
HEAD
Asks for the response identical to the one that would correspond to a GET request, but without the response body. This is useful for retrieving meta-information written in response headers, without having to transport the entire content.
Nawet translator dobrze tłumaczy.!
Czyli jak to ma rozumieć,get pobiera np.dane z całego dokumentu.
Request head -tylko z dane pomiędzy <head></head>?
Czy dobrze to rozumie??
Crozin
21.09.2011, 20:43:00
@Rid: Widzisz, jakbyś sam siebie nie krzywdził i zajrzał do tej nieszczęsnej Wiki, to tuż obok krótkiego podsumowania każdej z siedmiu metod HTTP zauważyłbyś ten piękny obrazek:

Który powinien rozwiać Twoje wątpliwości.
Tak dla jasności: zostaną zwrócone jedynie nagłówki HTTP, HTML nie ma tu nic do rzeczy jako że to już jest ciało odpowiedzi.
Widzisz pytam się bo u siebie na serwerze mam możliwość podejrzenia requestów,każdy request idzie(get,post) dobrze,tylko wywala mi requesty tego typu.I zastanawiało mnie czemu tak się dzieje.
PS.To nie jest odnowienie tematu.
Proponuje ,aby w magazynie PHP, który został utworzony, napisać o tych wszystkich requestach(nie tylko o get,post),, ale tak na prawdę profesjonalnie(wykorzystując język encyklopedyczny,jak i ten laicki) .
Myślę,że się to przyda każdemu,by nie musiał deszyfrować angielszczyzny i korzystać z tłumaczów google,które i tak błędnie interpretują.
Tak i więc czekam.
Sam profesjonalistą nie jestem, więc nie mogę napisać ,tak więc będę czekał na to kiedyś.
wookieb
22.09.2011, 06:39:38
Poczytaj o REST-cie to będziesz wiedział, że szkoda gazet na 7 linijek tekstu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.