Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Request HEAD
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rid
Mianowicie dość rzadko się spotykałem z tego typu requestem,nawet w ogóle.
Request post,Get w tablicy przetrzymuje np.zadeklarowane zmienne,co przetrzymuje HEAD-co to za typ requestu??
Pytam się bowiem,każdy request opierający się o ten request,kończy się u mnie na serwerze komunikatem failed.
nospor
Przepraszam:
żatko - rzadko
Takie błędy naprawdę kłują w oczy.
Crozin
Skoro już wiesz, że jest to typ żądania to co za problem sprawdzić to samemu? http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP#Request_methods
Rid
eh już poprawiam ale pytanie nadal otwarte co_jest.gif

Cytat
Skoro już wiesz, że jest to typ żądania to co za problem sprawdzić to samemu? http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP#Request_methods

Po angielsku,kurcze jak tak dalej pójdzie to będę w domu plątał pół angielski -pół polski ,już i tak żatko wypisuje,a zamiast serwer pisuje server
nospor
Niby poprawiasz ale w następnym poście znowu piszesz żatko... no miej litość.
Rid
Ehh,ja tak specjalnie
nospor
Haha, sorki. Skupiłem się na tekście a nie na treści jaką niesie smile.gif
Rid
Mógłby ktoś coś napisać o requście HEAD,mało jest polskich stron które by mówiły o nim.
Po angielsku,już mi się nie chce deszyfrować.
A może będzie DIY.
Wydaje mi się ,że początkujący także mogliby się tym zainteresować.
Crozin
Nie wierzę, że dwóch zdań po angielsku przeczytać nie możecie! Ludzie, na prawdę sami sobie krzywdę robicie:
Cytat
HEAD
Asks for the response identical to the one that would correspond to a GET request, but without the response body. This is useful for retrieving meta-information written in response headers, without having to transport the entire content.

Nawet translator dobrze tłumaczy.!
Rid
Czyli jak to ma rozumieć,get pobiera np.dane z całego dokumentu.
Request head -tylko z dane pomiędzy <head></head>?
Czy dobrze to rozumie??
Crozin
@Rid: Widzisz, jakbyś sam siebie nie krzywdził i zajrzał do tej nieszczęsnej Wiki, to tuż obok krótkiego podsumowania każdej z siedmiu metod HTTP zauważyłbyś ten piękny obrazek:

Który powinien rozwiać Twoje wątpliwości.

Tak dla jasności: zostaną zwrócone jedynie nagłówki HTTP, HTML nie ma tu nic do rzeczy jako że to już jest ciało odpowiedzi.
Rid
Widzisz pytam się bo u siebie na serwerze mam możliwość podejrzenia requestów,każdy request idzie(get,post) dobrze,tylko wywala mi requesty tego typu.I zastanawiało mnie czemu tak się dzieje.

PS.To nie jest odnowienie tematu.

Proponuje ,aby w magazynie PHP, który został utworzony, napisać o tych wszystkich requestach(nie tylko o get,post),, ale tak na prawdę profesjonalnie(wykorzystując język encyklopedyczny,jak i ten laicki) .
Myślę,że się to przyda każdemu,by nie musiał deszyfrować angielszczyzny i korzystać z tłumaczów google,które i tak błędnie interpretują.
Tak i więc czekam.
Sam profesjonalistą nie jestem, więc nie mogę napisać ,tak więc będę czekał na to kiedyś.
wookieb
Poczytaj o REST-cie to będziesz wiedział, że szkoda gazet na 7 linijek tekstu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.