Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wiele odliczeń czasu na stronie.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
kamil133
Siemaa
Mam problem jak zwykle.
Tych odliczeń na stronie jest wiele, ale tylko jedno chodzi co mam zrobić, żeby wszystko chodziło?
Proszę o pomoc.

Kod
function czasDoWydarzenia(rok, miesiac, dzien, godzina, minuta, sekunda, milisekunda)
{
    var aktualnyCzas = new Date();
    var dataWydarzenia = new Date(rok, miesiac, dzien, godzina, minuta, sekunda, milisekunda);
    var pozostalyCzas = dataWydarzenia.getTime() - aktualnyCzas.getTime();

if (pozostalyCzas > 0)
    {                        
        var s = pozostalyCzas / 1000;    // sekundy
        var min = s / 60;                // minuty
        var h = min / 60;                // godziny

var sLeft = Math.floor(s  % 60);    // pozostało sekund        
        var minLeft = Math.floor(min % 60);    // pozostało minut
        var hLeft = Math.floor(h);            // pozostało godzin    

if (minLeft < 10)
          minLeft = "0" + minLeft;
        if (sLeft < 10)
          sLeft = "0" + sLeft;

return hLeft + " : " + minLeft + " : " + sLeft;
    }
    else
         return "<a style=\"text-decoration: none;\" href=\"arena.php\">Do Areny</a>";

}
</script>
<table style="border: 1px solid #000000; margin-right: auto; margin-left: auto;">
<tr>
<td colspan="5" background='images/z.png' border="1px" width='600px'><center><b><font color='#3366FF'>Arena</font></b></center></td>
</tr><tr><td>Twoja postać dopiero walczyła i jest zmęczona, pozostało: </td> <td id="czas1">
<script type="text/javascript">                    
window.onload = function()
{
    idElement = "czas1";
    document.getElementById(idElement).innerHTML = czasDoWydarzenia(<?php print "$data"; ?>);
    setInterval("document.getElementById(idElement).innerHTML = czasDoWydarzenia(<?php print "$data"; ?>)", 1000);
};
</script>
</td></tr>
</table>

Co nie wiecie czy co?

Nikt nie chce mi odpowiadać na moje pytania!!! thumbsdownsmileyanim.gif
Swirek
po pierwsze nikt nie ma tutaj obowiązku Ci pomagać i robi to z nie przymuszonej woli więc pisząc" "nie wiecie czy co" nie spodziewaj się że ktoś Ci pomoże.
Może lepiej było by napisać jeszcze raz proszę o pomoc.

normalne że działa tylko jeden bo skrypt odwołuje się do jednego id i aktualizuje pierwszy napotkany kontener. możesz pokombinować z pętlami lub odwolywac sie do funkcji podajac kazdorazowo unikalne id.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.