Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FIrefox pamięta sesje nawet po wyłączeniu przeglądarki - problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pain3hp
Mam problem bo Firefox zapamiętuje mi sesje zalogowania, nawet kiedy zamknie się przeglądarkę bez wylogowania (session_destroy()) to i tak później kiedy otworzę stronę to już jest zalogowany user, da się to jakoś usprawnić by przy zamknięciu przeglądarki niszczyła się sesja zalogowania? Sprawdzałem tę sytuację w Chrome i tam ładnie po zamknięciu sesja mi się zniszczyła. Innych przeglądarek nie sprawdzałem, może ktoś wie jak wygląda ten problem i pomoże. Z góry dzięki.
lukaskolista
ale session_destroy() nie niszczy sesji w przegladarce bo przegladarka nie przechowuje sesji... session_destroy() niszczy sesje na serwerze, jezeli zniszczysz na serwerze to nie ma mozliwosci zeby sesja dalej istniala.
pain3hp
człowieku nie tłumacz mi takich rzeczy... poza tym nie o to pytałem... jak to jest taki problem to dodam że jak pisałem o sesji w przeglądarce to chodziło mi o klucz tej sesji. Może powtórzę pytanie: Co zrobić by Firefox nie pamiętał klucza sesji kiedy zostanie wyłączony i włączony ponownie
by_ikar
Cytat(pain3hp @ 28.10.2011, 19:22:56 ) *
człowieku nie tłumacz mi takich rzeczy... poza tym nie o to pytałem... jak to jest taki problem to dodam że jak pisałem o sesji w przeglądarce to chodziło mi o klucz tej sesji. Może powtórzę pytanie: Co zrobić by Firefox nie pamiętał klucza sesji kiedy zostanie wyłączony i włączony ponownie

Ustawić ciasteczko na "do końca sesji", czyli do zamknięcia przeglądarki (podajesz wtedy czas sesji, jako 0 (zero)).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.