Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ramka powtarzalna wokół strony jak to jest zrobione
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Orzeszekk
http://euw.leagueoflegends.com/board/

Jak to jest zrobione?

Chodzi mi o ten pergamin będący kontenerem dla zawartosci strony. Jak to jest zrobione ze ta ramka zawsze idealnie się zazębia, a jednocześnie dostosowuje się do długości zawartosci strony?

Probuje cos takiego zrobic za pomocą border-image jednak bezskutecznie. Pod repeat sie nie zazębia, pod stretch tworzy tylko jeden plik tła zamiast kilku zeby wypełnic, a pod round spłaszcza mi tą ramkę.
Sephirus
Zazębianie to nie problem. Na przykładzie dołu strony - ucinasz dół tak powiedzmy 100-150px wysokości, potem jakieś 30-50px od góry robisz gradient z alphy (przezroczystości) uzyskasz w ten sposób takie delikatne nałożenie nie wyczuwalne za mocno dla oka wink.gif

Tu masz ich plik:

Zobacz

A co do powtarzalności to jest jakiś kawałek o stałej wysokości którego dół pasuje do góry (tzw. tile) i tyle wink.gif
Orzeszekk
Tak, faktycznie, teraz zauważyłem biggrin.gif Nigdy nie wpadłbym na to że to przezroczystość. Myslałem że korzystaja z jakiegos tricku pozwalajacego im ustawiac wielkosc diva tylko na wielokrotnosc rozmiaru obrazka. Dzieki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.