Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Pobranie wartości select
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andyet
Witam. Próbuję stworzyć stronkę, na której będzie między innymi przycisk "Pokaż wszystkie wyniki". Po jego naciśnięciu będą pojawiać się wszystkie wyniki spotkań znajdujące się w bazie danych. Jest to jedna z wielu opcji wyświetlających wyniki, które posiadam. Chciałbym do tego dodać jeszcze przedział z jakiego mają być wyświetlone wyniki za pomocą pól select. Dodałem do każdego forma dwa pola select, z których pobierane sa dane i wyświetlane według nich, ale nie wygląda to zbyt ładnie jak przy każdej opcji są te sa pola select, dlatego chciałbym pod wszystkimi opcjami umieścić te pola i ustawiać ich wartości, a następnie po kliknięciu na przycisk submit wybranej opcji pobrać dane z pól i wyświetlić. Niestety nie wychodzi mi to ze względu na to, że w formie, w którym znajdują się pola SELECT nie ma submita i chciałbym, aby tak zostało.
CODE
<form method='GET'>
<input type='submit' name='Wszystkie' value='Wszystkie_wyniki'>
</form>

<form method='GET'>
<select name='poczatek'>
<option value="1">1</option>
</select>

<select name='koniec'>
<option value="2">2</option>
</select>
</form>

W taki sposób to wygląda no i teraz klikając na wszystkie losowania powinno wykonać się zapytanie z parametrami $_GET['poczatek'] i $_GET['koniec'], niestety nie są one przekazywane i nie wiem za bardzo jak to zrobić.

Mam nadzieję, że będziecie wiedzieć o co mi chodzi smile.gif.
gorden
  1. <form id="getForm" method="get">
  2. <select onchange="document.getForm.submit();">

?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.