Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]mod_rewrite - nie działa css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Henroj
Witam, szukałem w google, ale nie mogę znaleźć. Mam taki problem, że jak przy użyciu mod_rewrite w adresie dam "strona/1" to nie wczytywany jest .css, ale jeżeli dam np. "strona,1" to wszystko działa jak należy.

Tak działa dobrze
Kod
RewriteRule ^strona,([0-9]+)$ index.php?strona=$1 [L]

a tak już nie
Kod
RewriteRule ^strona/([0-9]+)$ index.php?strona=$1 [L]

Pozdrawiam...
croc
Zmień ścieżkę do pliku CSS na bezwzględną, tzn. zaczynającą się od slasha.
by_ikar
IMO wpis eriza: http://eriz.pcinside.pl/weblog/mod_rewrite...ac-208.html#t83 powinien być przeczytany przynajmniej przez połowę użytkowników forum. Zajrzyj tam, jeżeli nie rozumiesz o co chodzi @croc'owi.
croc
Kiedyś też widziałem ten artykuł smile.gif Zgrabnie napisany, chociaż nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że najlepszy jest znacznik <base>.
by_ikar
Cytat(croc @ 5.11.2011, 20:59:30 ) *
Kiedyś też widziałem ten artykuł smile.gif Zgrabnie napisany, chociaż nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że najlepszy jest znacznik <base>.

Pal licho, ważne żeby czytający wiedział dlaczego mu ten obrazek nie działa. Osobiście takiego problemu nie miałem, bo nigdy nie podawałem ścieżek do obrazków/css jako adresy względne (../images/plik czy images/plik). Dlatego też na początku jak widziałem u kogoś takie problemy byłem lekko zdziwiony, dlaczego ludzie używają ścieżek względnych wink.gif
cisu
zamiast
  1. <link rel="stylesheet" href="css/styl.css" />

daj
  1. <link rel="stylesheet" href="/css/styl.css" />

Chodzi o to, że jak podasz adres "moja_strona.pl/strona/1/" to w zapisie wyżej przeglądarka szuka pliku css, który jest pod adresem "moja_strona.pl/strona/1/css/styl.css", zamiast "moja_strona.pl/css/styl.css"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.