Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] "Wyloguj" w nowym panelu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tho
Wydawało mi się że to rozwiązałem wstawieniem ob_start(); przed session_start();, ale jednak nie do końca działa. Bo gdy kliknę "Otwórz w nowym panelu" na wyloguj, to za pierwszym razem nie wylogowuje i wyświetla:

Kod
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xxx/domains/xxxx/public_html/dane.php:7) in /home/xxx/domains/xxx/public_html/prawo.php on line 64

Nie pojawia mi się to już nigdzie poza tym gdy otworzę w nowym panelu link "Wyloguj".

Proszę o niezamykanie tego tematu, (bo podejrzewam że pewna osoba chętnie to zrobi), problem nie jest jak to usunąć, bo już to zrobiłem, ale błąd dalej wyskakuje tym razem "z ukrycia". i O to mi chodzi. Dlaczego tak jest?

Może to źle że sesję sprawdza (nie startuje! Statruje sesję na samym początku pliku "index") w includowanym pliku?

Czy może linia 64 która niby zawiera błąd:

1. header('Location: / ');

Powinna być na samym początku pliku? Nie wiem już o co może chodzić...
kpt_lucek
1. Sprawdź kodowanie pliku (czasem występują błędy - utrzymuj to same kodowanie dla wszystkich plików).
2. Sprawdź czy przed header() nie ma nigdzie jakiegoś echo, return, print, czyli upewnij się że skrypt nie zwraca żadnych znaków przed wywołaniem ob_start(), session_start() i header().
Turson
Może to być wina edytora plików tekstowych. Pewnie używasz notatnika, który koduje w niewłaściwy sposób.
Tho
Używam Dreamveawer'a
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.