Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] iframe i przycisk wstecz
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rydlik
Witam, na stronie mam remke iframe w niej odpowiednio otwiera się inna strona z linkami, jeśli w nie kliknę w niej, każde przejście jest zapisywane w historii, i kiedy chce cofnąć stronę główną, w której zawarta jest ramka iframe, trzeba klikając kilka razy na przycisk WSTECZ aż wycofają się wszystkie zmiany w iframe.

Czy jest jakaś możliwość aby iframe nie było brane pod uwagę i wystarczyło by jedno kliknięcie wstecz??
croc
Nie do końca rozumiem co chcesz osiągnąć, ale wygląda na to, że nieprawidłowo używasz iframe. Nie powinno się analizować historii w iframe, bo to jest zawartość dołączana.
rydlik
już wyjaśniam na przykładzie:

wejdź na stronę: http://www.intarnow.eu/test/

jest to strona 1

następnie kliknij w link poniżej, wyświetli się onet.pl w okienku iframe, kliknij w jakiś link na onecie, a następnie spróbuj wrócić do strony którą nazwałem STRONA 1, aby to zrobić będziesz musiał kliknąć wstecz kilka razy, aż onet wróci do strony startowej w okienku iframe. Czy da się to jakoś zrobić aby kliknąć jeden raz wstecz, pomijało to wracanie w okienku iframe questionmark.gif
croc
Możesz próbować się bawić z JavaScriptowym history.go(), ale nadal nie rozumiem co ma na celu to dziwadło.
rydlik
chciałbym na stronie dać możliwość wysyłania maila za pomocą phpmailer, ale jak wyśle wiadomość i będę chciał wrócić to będzie pytało o ponowne załadowanie formularza, a chce tego uniknąć, jest jakiś sposób questionmark.gif
croc
A jak to się ma do poprzedniego problemu? Teraz to już totalnie zgłupiałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.