Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prośba o wycenę formularza zamówienia
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
tom1223
Witam
Mam dość nietypowe pytanie i nie wiem, czy w dobrym dziale napisałem, ale jeśli nie to z góry przepraszam.
Chciałem zlecić wykonanie strony internetowej pewnej firmie projektującej strony www, jednak cena jaka chcieli za wykonanie formularza zamówienia jest prawie taka sama jak cena za sklep internetowy.
Formularz zamówienia jaki chciałem aby wykonali byłby podobny do formularza kontaktowego. Dodatkowa jego funkcjonalność polegałaby na tym, że byłaby lista kilku produktów, a obok każdego produktu byłoby puste pole na wpisanie ilości sztuk. W zależności od ilości i rodzaju zamawianych towarów automatycznie wyliczałby się koszt wysyłki. Po wypełnieniu formularza chciałbym go dostać na maila, a klient dostałby maila z potwierdzeniem złożenia zamówienia.
Musiałbym mieć możliwość edycji cen towarów i kosztów wysyłki.
Jaki może być koszt wykonania takiego formularza? Wiem, że może być ciężko to określić, ale proszę o podanie przynajmniej przedziału cenowego.
Pozdrawiam
skowron-line
Przeczytaj to co napisałeś i zastanów się czy na pewno chcesz tylko formularz questionmark.gif Wypisz w punktach to będzie Ci łatwiej.
darko
W taki sposób uprawiało się "handel internetowy" jakieś 10 lat temu podczas tzw. bańki internetowej, kiedy każdy chciał handlować przez internet, w jakikolwiek sposób. Mylenie "formularza zamówienia", jak to nazwałeś z całą resztą funkcjonalności, które wymieniłeś, to po prostu nienazywanie sklepu internetowego sklepem internetowym tylko formularzem zamówień. Pewnie zdajesz sobie sprawę, że jego obsługa wiąże się z:
- zamówieniami (eureka!), które z kolei wymagają obsługi:
- produktów, stanów magazynowych, w zależności od rodzaju sprzedawanych towarów/usług
- płatności i zwrotów/reklamacji
- stron produktowych, kategorii
- dobrej i wydajnej wyszukiwarki produktów
- layoutu całego sklepu
i wielu innych. Kolega wyżej dobrze radzi: zastanów się, czego chcesz i nie dziw się, że chcą od Ciebie kwoty, jak za sklep internetowy.
// edit
ps. poza tym jak ma się powyższy temat do działu: Po stronie przeglądarki?
tom1223
Chciałem zdecydować się na formularz, ponieważ zależy mi na zmniejszeniu kosztów wykonania strony.
Taki formularz miałby mniejszą funkcjonalność niż typowy sklep internetowy.
W takim formularzu byłoby kilka produktów (max. 5).
Nie potrzebuję niektórych elementów jakie wymieniłeś tzn: stanów magazynowych, płatności i zwrotów, stron produktowych (opis produktów będzie się zawierał w ofercie firmy), kategorii, wyszukiwarki.
W związku z tym liczyłem na niższą cenę za taki formularz.
Nie wiem jak od strony programistycznej to wygląda tzn. czy zrezygnowanie np. z rzeczy które wyżej wymieniłem znacząco wpływa na czas jaki jest potrzebny do napisania takiego formularza/sklepu?
Cena za taki rozbudowany formularz, czy też okrojony sklep internetowy będzie porównywalna z cena za typowy sklep internetowy?

P.S. Nie wiedziałem w jakim dziale napisać, może powinienem w ogólnym PHP..
Damonsson
Do 1000zł cena będzie normalna, tak na moje oko. Powyżej, możesz się targować i powoływać na forum.php.pl że powiedzieli max 1000zł wink.gif Ale to w drodze wyjątku, bo na forum nie ma prowadzenia wycen i pewnie zaraz temat poleci do kosza.

Tobie się wydaje, że chcesz tylko to, ale jakoś to trzeba ubrać w składną całość, żeby miało ręce i nogi, bo za miesiąc zadzwonisz i będziesz się darł do słuchawki, że masz 1000 maili i każdy chce kupić milion sztuk czegoś ;O
Walidacja, zabezpieczenie, połączenie z aktualną stroną, dopasowanie do szablonu i mnóstwo innych spraw, które składają się na cenę końcową.

Nie mówię już o czymś takim, że mógłbyś sam edytować produkt który sprzedajesz i zarządzać ceną itp. wtedy dodaj jeszcze z 1000, albo kilka.
tom1223
Dzięki Damonsson za odpowiedź. O to właśnie mi chodziło.
Już teraz wiem na czym stoję.
Pozdrawiam
blooregard
Nie prowadzimy wycen, zamykam, potem usunę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.