Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML] Ustawienie automatycznej wysokości div'a ...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Elber
Witam,

mam problem, mam div'a w którym jest tymczasowo ustawiony height na 500px, ale jego zawartość przekracza ten rozmiar i wychodzi poniżej...co najlepsze w IE8 ten div automatycznie sam się powiększa i wygląda to tak jak ma haha.gif Link -> http://www.techos.pl/emilla/produkt.html konkretnie chodzi mi o div content_box
Sephirus
Ehh za flasha się ludzie bierzecie a podstaw HTML/CSS nie znacie tongue.gif

0. Usuń height:500px z klasy "content_box",

1. Usuń height:107% (sick!) z klasy "product_box",

2. Dodaj clear:both do klasy "footer_bg",

Nie ma za co wink.gif

P.S. a nie - to nie FLASH smile.gif Fajny skrypcik swoją drogą wink.gif - zwracam honor ;P
Elber
smile.gif Dzięki wielkie wink.gif Już prawię ok smile.gif teraz mi zniknęło białe tło z content_box sad.gif

Za długo przy tym siedzę i już chyba nie myślę logicznie sad.gif

P.S. A flasha nie cierpię smile.gif Dlatego zawsze szukam alternatyw w jquery wink.gif

Nikt nie wie jak zrobić żeby content_box miał background: #fff; skoro nie ma tam height questionmark.gif

Nikt nie ma żadnego pomysłu ? sad.gif
Sephirus
Daj przed jego zamknięciem:

1. <div style="clear:both"></div>
Elber
AMEN exclamation.gif
Dzięki smile.gif Na to nie wpadłem, a właśnie próbowałem pobrać tą wysokość za pomocą JS .... a tu takie proste rozwiązanie wink.gif Dzięki jeszcze raz wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.