Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]GET z aktualnego po wyszukiwaniu <form>
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Robert3d
Witam
Dziś proszę o rozjaśnienie dawniej jasnej dla mnie kwestii ale ile bym się nie głowił nie mogę sobie przypomnieć jak to rozwiązywałem dawniej.

Otóż mam wyszukiwarkę oraz inną opcję przechowywaną w GET

Wyszukiwarka przechodzi do pliku przetwórz.php i jako rezultat otrzymujemy piękny link dla wyszukiwarki niestety gubię get z poprzedniej strony.

Jedyne co przychodzi mi do głowy to przekazanie GET przez sesję ale nie uważam by to był pomysł powszechnie stosowany.
Lub zapis do bazy danych ale to wiąże się z niepotrzebnym obciążeniem.

Moje pytanie więc jest takie jak zachować GET z pierwszej strony.
Kostek.88
Co to znaczy, ze wyszukiwarka przechodzi do pliku przetworz.php? Czyli wysylasz GETem do tego pliku? To jak mozna zgubic GET? GET mozesz przekazywac tez w linku, a jak masz formularz, to wstawiasz input hidden o wartosci pobieranej z linku... nie do konca rozumiem chyba Twoj problem smile.gif
Robert3d
mam dwa pliki
1. wyszukiwarka.php?wartosc=musze+zachowac

2. przetworz.php

po powrocie mam tylko

wyszukiwarka.php?cos=cos

zgubiłem po drodzę "wartosc" a tą muszę zachować. by w efekcie otrzymać

wyszukiwarka.php?wartosc=musze+zachowac&cos=cos

i szukam optymalnego rozwiązania joko że przesyłanie przez sesje no wydaje mi się mało eleganckie? Chyba że robi tak 90% ludności wtedy no zostawie tak jak jest i przyjme za pewniak niestety nie ma mi kto powiedzieć że ta czy tamta metoda to niepisany standard.
nospor
Przecież podano ci już odpowiedź:
Cytat
a jak masz formularz, to wstawiasz input hidden o wartosci pobieranej z linku..
Robert3d
Dzięki faktycznie nie zauważyłem 3 w nocy i przeczytałem pobieżnie wstydnis.gif wstydnis.gif wstydnis.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.