Mam skrypt który umożliwia odebranie raportu z platnosci.pl. Problem z tym, że u siebie na localhost po podaniu id session działa bez żadnego problemu. Podczas gdy wrzucę ten skrypt na serwer to skrypt przestaja prawidłowo wykonywac swoje operacje. Przeanalizowalem, że problrm tkwi podczas łączenia się izczytaniem statusu transakcji. Umieszczę kawałek odpowiedziany za tą operację która nistety mi nie działa. Może ktoś z was wie co mam źle:
{ $fsocket = true; } elseif (function_exists('curl_exec')) { $curl = true; } if ($fsocket == true) { $header = 'POST ' . $server_script . ' HTTP/1.0' . "\r\n" . 'Host: ' . $server . "\r\n" . 'Content-Type: application/x-www-form-urlencoded' . "\r\n" . 'Connection: close' . "\r\n\r\n"; $platnosci_response = ''; { //$platnosci_response .= $res.'<br />'; //$myArray[] .= $res.'<br />'; $myArray[] .= $res; } writeTransactionStatus2($myArray,'platnosc.log'); // -- zapis zawartości tablicy transakcji do pliku } else { // tutaj mi włazi po tym jak skrypt działa już na serwerze. Jak localhost to if() jest wykonywany bez problemu }
wywala mi komunikat:
32767 - Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? ||
Bardzo proszę o pomoc...
dzięki z góry