Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Platnosci.pl problemik z połączeniem podczas odbioru raportu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pjamalia
Witam,

Mam skrypt który umożliwia odebranie raportu z platnosci.pl. Problem z tym, że u siebie na localhost po podaniu id session działa bez żadnego problemu. Podczas gdy wrzucę ten skrypt na serwer to skrypt przestaja prawidłowo wykonywac swoje operacje. Przeanalizowalem, że problrm tkwi podczas łączenia się izczytaniem statusu transakcji. Umieszczę kawałek odpowiedziany za tą operację która nistety mi nie działa. Może ktoś z was wie co mam źle:

1. if ( (PHP_VERSION >= 4.3) && ($fp = @fsockopen('ssl://' . $server, 443, $errno, $errstr, 30)) )
  2. {
  3. $fsocket = true;
  4. }
  5. elseif (function_exists('curl_exec'))
  6. {
  7. $curl = true;
  8. }
  9.  
  10. if ($fsocket == true)
  11. {
  12. $header = 'POST ' . $server_script . ' HTTP/1.0' . "\r\n" .
  13. 'Host: ' . $server . "\r\n" .
  14. 'Content-Type: application/x-www-form-urlencoded' . "\r\n" .
  15. 'Content-Length: ' . strlen($parameters) . "\r\n" .
  16. 'Connection: close' . "\r\n\r\n";
  17. @fputs($fp, $header . $parameters);
  18. $platnosci_response = '';
  19. while (!@feof($fp))
  20. {
  21. $res = @fgets($fp, 1024);
  22. //$platnosci_response .= $res.'<br />';
  23. //$myArray[] .= $res.'<br />';
  24. $myArray[] .= $res;
  25. }
  26. @fclose($fp);
  27. writeTransactionStatus2($myArray,'platnosc.log'); // -- zapis zawartości tablicy transakcji do pliku
  28. }
  29. else
  30. {
  31. // tutaj mi włazi po tym jak skrypt działa już na serwerze. Jak localhost to if() jest wykonywany bez problemu
  32. }
  33.  
  34.  

wywala mi komunikat:

32767 - Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? ||

Bardzo proszę o pomoc...
dzięki z góry
Niktoś
Może masz poblokowany port 32767
pjamalia
wrzuciłem na serwer cba.pl i proserver.pl i to samo, kurcze czy można takie sprawy odblokować na serwerze?questionmark.gif
Niktoś
32767 -To nie port,tylko nazwa ,numer błędu.
Tu jest chyba jak to rozwiązać :
http://blog.boringguys.com/2007/07/unable-...rt-did-you.html
chyba trzeba skonfigurować lepiej php.
Hmm,ale jak używasz hostingu-to u nich potrzebna jest ta konfiguracja,u ciebie na localhoście działa,weź zobacz na jakim hostingu mają zaimplementowane płatności pl.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.