matird
15.01.2012, 01:03:31
Witam, sprawa wyglada nastepujaco
mam forum na PHPBB3, chce sie do niego logowac z innej domeny, z mojej strony internetowej. O ile na tej samej domenie moge uzyc prostego formularza odwolujacego sie do pliku ucp.php?mode=login, to tutaj crossdomain nie zadziala, a wiec musze uzyc cURL.
Prodowalem wielu klas i rozwiazan, oczywiscie ladnie sie loguje, aczkolwiek jest to chwilowe. Moge sie zalogowac i np: dodac post. Ale ja potrzebuje czegos innego, chce aby gdy ktos zaloguje sie na mojej stronie, skrypt cURL tak ustawil ciasteczka, ze pozniej jak wpisze na sztywno w osobnym oknie przegladarki adres forum - bede juz zalogowany.
Prosze o sugestie,
przepraszam za brak polskich znakow, openSUSE wariuje... :/
Fifi209
15.01.2012, 03:30:19
Nie ustawisz ciastek na innej domenie. Możesz sobie napisać skrypt, który za pomocą Twojego własnego API zaloguje Cię w innej domenie.
matird
15.01.2012, 14:42:32
No wlasnie, manualnie nie ustawie, ale czy wlasnie tak nie dziala cURL ?
Fifi209
15.01.2012, 20:25:12
Curl działa po stronie serwera, ciasteczko które się utworzy zostanie na serwerze, gdzie został wykonany skrypt.
matird
17.01.2012, 04:38:59
Ok, jak zwykle sam sobie odpowiem na pytanie: calosc udalo sie rozwiazac prosta modyfikacja phpbb i poustawianiem subdomen...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.