Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php-mysql - tagi xml nie sa wyciagane z bazy!
Forum PHP.pl > Forum > PHP
misty
Hej, mam teraz pytanie troche odwrotnej natury niz moj poprzedni post. Otoz zauwazylam ze jak wyciagam dane z bazy, dane ktore w swojej tresci zawieraja xml'owe tagi, to sa one usuwane! kiedy, gdzie, jak? Przyklad - w bazie mam:
  1. <tag1>test1</tag1>
  2. <tag2>test2</tag2>
  3. <tag3>test3</tag3>

Po stronie php wyciagam te dane, executeQuery i jak je czytam poprzez fetch_arrray i sobie wypisuje to dostaje:

1. test1
  2. test2
  3. test3

o co chodzi?? gdzie moje tagi, czemu nie zostaly wyciagniete? czy ktos z Was ma moze pomysl??

pzdr,
misty
nospor
ctrl+u i zobaczysz swoje tagi.
misty
ale ja wiem ze w zrodle strony jest caly xml. Ale nie o to mi chodzi. Tylko o to, ze jak pobieram dane z pola ktore zawiera xml to ma mi sie xml zwracac, a nie ze tagi nie sa pokazywany.. rozumiesz o co mi chodzi?

jak wypisuje ten tekst echem to chce by zawieral tagi xml.
nospor
To ci grzecznie zwracam uwage, ze wlasnie dla html nieznane tagi nie są wyswietlane. Jak chcesz zobaczysz to na ekranie to użyj htmlspecialchars();
by_ikar
W sumie nie istotne jakie tagi zawiera, czy to są xml, czy html. Co umieścisz w bazie powinnaś tak wyciągać, tzn w takiej samej postaci. Sprawdź czy gdzieś tam po drodze te tagi nie są przez coś kasowane.
misty
nie, kod wyglada tak:

while ($row = $dbHandler->fetch_array($result)) {
var_dump($row);
}

czyli czytam to co sie bezposrednio z bazy wyciaga..

@nospor

dzieki, tego szukalam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.