Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Klient POP dla PHP, jaki polecacie ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
devkil
Witam

Jakiego klienta dla POP3 polecacie aktualnie, do w miarę prostego zadania - zalogowania się na skrzynkę i pobrania wszystkich nowych wiadomości ?

Chciałbym, aby dobrze radził sobie z UTF-8 i był w stanie pobierać załączniki.
piotrooo89
z tym imap'em php'owym to różnie bywa, ja bym polecał jak będziesz chciał obsługiwać naprawdę w pełni funkcjonalne maile, napisać coś własnego do obsługi właśnie imap'a, typu łączenie po socketach i obsługa maili za pomocą poleceń imap, a w php obróbka tego wszystkiego.
ten php'owy w 1000 przypadkach zadziała a znajdzie się jeden powtarzalny błąd i za cholerę nie naprawisz.
nospor
@piotrooo89 masz jakiś przykład na ten błąd? Używam imap od dłuższego czasu, pobieram maile z różnych skrzynek i jakoś nie zaobserwowałem by czegoś nie pobierało. Inne osoby z tego korzystające również nie zgłaszały tego typu błędów.
piotrooo89
@nospor http://stackoverflow.com/questions/8429168...of-email-in-php
nospor
Hmmm..... dzieki za info.
A czego używasz teraz? Czy napisałeś całe połączenie własnoręcznie, jak sugerowałeś to autorowi?
piotrooo89
aktualnie zamroziłem tego bug'a jest to dość duża zmiana całej mojej funkcjonalności, ale będę to pisał tak jak wspomniałem, więc prawdopodobnie sockety + obsługa tego za pomocą poleceń IMAP i parsowanie zwrotki w php.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.