Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co zamiast Krasnala
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
wildmagda
Witam ponownie.
Czy może ktoś wie jakiego serwera uzyć zamiast "Krasnala"
Chodzi mi o coś co ma w sobie : Apache-a ze skonfigurowanym php i bazę MySql.
I jeszcze ważne jest żeby to bez problemu chodziło na Windowsie 98.
Wielkie dzięki.
Pozdro.
kicaj
Radze zainstalowac wszystko "recznie"
Na jestto wszystko opisane: php.pl > Artykuly > Serwery > Instalacja Apache+php+MySQL na Windowsie
shizo
Wszytsko to co chcesz ma w sobie WMservertools. php, mysql, phpmyadmin, polski język. Cudo. i tylko ~7 mb.
kicaj
Mi przynajmniej sprawialo to przyjemnosc zrobienie tego samemu... ale mozna i tak smile.gif
wildmagda
shizo: dzieki, bardzo mi pomogles

kicaj_: kiedys udalo mi sie skonfigurowac recznie apache-a z podlaczonym php, ale fachowcem od tego jeszcze nie jestem. wierze ze to moze byc dobra zabawa, ale wierz mi ze jak idzesz pokazac profesorowi na zaliczeniu swoje dzielo, to masz naprawde malo czsu zeby to skonfigurowac.

Poza tym mam jeszcze pytanko troche na inny temat niz php:
Czy istnieje jakis taki darmowy "tools" do tworzenia aplikacji windowsowych?questionmark.gif (nie wazne w jakim jezyku.moze byc ktorys z najpopularniejszych).
Jesli znacie cos takiego, to z gory dziekuje za linka, albo chociarz jakas nazwe.
Pozdrawiam
smile.gif
kicaj
Cytat(wildmagda @ 2004-07-20 20:13:11)
kicaj_: kiedys udalo mi sie skonfigurowac recznie apache-a z podlaczonym php, ale fachowcem od tego jeszcze nie jestem. wierze ze to moze byc dobra zabawa, ale wierz mi ze jak idzesz pokazac profesorowi na zaliczeniu swoje dzielo, to masz naprawde malo czsu zeby to skonfigurowac.

Zajelo mi to 15min (wg artu na php.pl), nie wiliczajac sciagania plikow, ktore trwaja tez nie duzo.

Moze Visual Basic?
shizo
Cytat(wildmagda @ 2004-07-20 20:13:11)
shizo: dzieki, bardzo mi pomogles

Poza tym mam jeszcze pytanko troche na inny temat niz php:
Czy istnieje jakis taki darmowy "tools" do tworzenia aplikacji windowsowych?questionmark.gif (nie wazne w jakim jezyku.moze byc ktorys z najpopularniejszych).
Jesli znacie cos takiego, to z gory dziekuje za linka, albo chociarz jakas nazwe.
Pozdrawiam
smile.gif

Proszę bardzo laugh.gif
Przecież np. w C, C++, Delphi można robić aplikacje dla Windowsa, które będą "cudowne" (bo zrobione przez Ciebie winksmiley.jpg ) Dużo jest języków programowania (aplikacji, programów). wystarczy tylko wybrać i brać się do nauki rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.