Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]phpmailer, wywoływanie zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mireczek113
Witam. Mam taki problem. Narazie mailer wysyla mi mail od razu po wlaczeniu strony, nawet nie klikne wyslij a to juz wysyla. Problem podobno jest w tym, że trzeba caly skrpyt umiescic w czyms takim:
  1. if (isset ( .$_post['wyslij'] . ))
  2. {

gdzie "wyslij" to nazwa przycisku do wysyłania. Jednak chyba zmienna jest tu źle wywołana. Jak ma wyglądać prawidłowe wywołanie tej zmiennej?

I drugi podobny problem jest taki:

1. $mail->Body = "Treść wiadomości: ";
  2. $mail->AltBody = "Treść wiadomości: ";
  3.  

Jak tutaj określić zmienną, żeby w miejscu treść wiadomości mieć treść, która jest wpisana w pole w formularzu o nazwie "tresc" ?
nospor
ad1) if (isset ($_POST['wyslij']))
ad2) No to tam przypisz tę zmienną. Polecam podstawy języka, za który się bierzesz.
mireczek113
A mógłbyś mi napisać jak wpisać te zmienne? Próbuje na różne sposoby i ciągle coś jest źle..sad.gif
nospor
Ty nie masz próbować na różne sposoby a zapoznać się podstawami php i użyć świeżo zdobytej wiedzy. Programowanie to nie strzelanie, że albo się trafi albo się nie trafi.
mireczek113
Szukam na internecie jakiegoś poradnika na ten temat, ale nie mogę znaleźć. Proszę, napisz mi jak ma to wyglądać...
nospor
http://www.google.pl/search?client=opera&a...channel=suggest
Drugi wynik to nawet formularz kontaktowy czyli to co ty chcesz mieć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.