Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Operatory logiczne i IF [błąd]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Adois
Witam !

Nie wiem gdzie jest błąd. Mogę liczyć na Waszą pomoc.

1. <?php
  2. if (date("j-n-Y") >= "27-11-2011" && date("j-n-Y") < "2-12-2012") echo "B";
  3. ?>
prowseed
strtotime

Nie wiem, czy zauwazyles, ale chcesz porownac date ze stringiem. Lepszym pomyslem jest zmiana stringu do formatu daty i wtedy porownanie.
http://php.net/manual/pl/datetime.format.php
Adois
Przepraszam, ale jestem strasznie zielony w PHP. Mógłbyś mi to wyjaśnić jak krowie na rowie ?
Crozin
@prowseed: Tutaj nie ma porównania daty do tekstu, tutaj jest porównanie tekstu do tekstu.
@Adois: Porównuj obiekty DateTime, które mają przeciążone operatory porównania: new DateTime('12.04.2034') > new DateTime('15.02.1999').
Adois
Ogólnie chodzi o to, że muszę porównać dzisiejszą datę z dwoma innymi datami. Więc tu pojawia się problem, bo "dzisiejsza data" się zmienia wink.gif
Próbowałem to za pomocą IF'a - ktoś mi tak kiedyś doradził. Wypociny podane wyżej to też efekt pracy forumowiczów...
prowseed
Cytat(Crozin @ 1.02.2012, 21:59:42 ) *
@prowseed: Tutaj nie ma porównania daty do tekstu, tutaj jest porównanie tekstu do tekstu.

Faktycznie, pascal przez swoją ścisłą kontrolę typów pozostawił na mnie ślad...

@topic
to najlatwiej- wszystko sobie zrzutuj przez strtotime
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.