Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Form jako tabelka i potwierdzenie usunięcia
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
_chris_
Witam
Po krótce:
Pobieram pewne informacje z bazy danych i wyświetlam je jako tabelka postaci
Nazwa, Nazwa, Nazwa Usuń
Nazwa, Nazwa, Nazwa Usuń
Nazwa, Nazwa, Nazwa Usuń
......

Przy każdym usuń mam:
  1. <input type="submit" name="remove[jakis_numer]" value="Usuń">

Oczywiście cała tabelka jest objęta jako form. Wszystko działa, ale chciałem dołożyć dla użytkownika jakies ładne okienko co potwierdzeniem usunięcia. Np. jQuery UI dialog.

niestety nie mogę sobie absolutnie z tym dać rady. Mógłbym prosić was o jakąs wskazówkę? Próbowałem na onSubmit=return moja(); gdzie moje zwracała false, ale dodatkowo wyświetlała dialog a w dialogu na Ok była funkcja $("#form").submit(); co niestety nie działało.

Może jeszcze inaczej to ujmę. nie muszę tam mieć buttona, mogę mieć jak najbardziej link, obrazek cokolwiek, ale chciałbym, żeby po naciśnięciu jego strona się przeładowała, w talicy POST został podany kliknięty numerek (ten jakis_numer) bo wtedy php mi usuwa z bazy ten wpis. Kombinowałem z jConfirm ale też lipa. Generalnie chodzi mi o to żeby okienko potwierdziające nie było zwykłym oknem JS, tylko jakimś ładniejszym:) Z góry dzięki za inne sugestie:)
skowron-line
A konsola błędów coś pokazuje questionmark.gif Zacznij od zwrócenia w funkcji samego false i zobacz czy zadziała, później dorzuć js confirm a później jak wszystko będzie działać to zmień na dzejkłery confirm.
_chris_
w konsoli właśnie nie ma błędów. Jeśli moja funkcja nie zwróci false, to pokazuje się okienko i form sie submituje no i wiadomo okienko znika, dlatego na końcu mojej funkcji jest rturn false; a drugie co mnie zastanawia, to jeśli dam submit() przy jednoczesnym zwróceniu false co się przekaże w POST ?

Może jeszcze inaczej to ujmę. nie muszę tam mieć buttona, mogę mieć jak najbardziej link, obrazek cokolwiek, ale chciałbym, żeby po naciśnięciu jego strona się przeładowała, w talicy POST został podany kliknięty numerek (ten jakis_numer) bo wtedy php mi usuwa z bazy ten wpis. Kombinowałem z jConfirm ale też lipa. Generalnie chodzi mi o to żeby okienko potwierdziające nie było zwykłym oknem JS, tylko jakimś ładniejszym:) Z góry dzięki za inne sugestie:)
kamil4u
Pokaż jak to robiłeś i wrzuć to online, żeby można było poklikać.
_chris_
http://chrisu.vot.pl/test.php

Chcę osiągnąc tylko to, żeby sub mit został zatrzymany i jeśli użytkwonik kliknie OK, to submit formularza z wprowadzonymi wartościami, a jeśli kliknie nie, no to bez submitu.

Jak dołoże w funkcji:
  1. e.preventDefault();

to owszem nie submituje, pokazuje okienko, ale potem mam na przycisku
  1. $("#formularz").submit();

i niestety nawet nie zamyka okienka.

Jeśli się nie da, no to chyba będę musuał wyświetlić jsowe okienko i tyle, albo zrobić ajaxem usuwanie, chociaż wolałbym nie, bo klientela nie płaci za takie rzeczy:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.