Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: brak dsotepu 404
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Gligamesh
witam jak mam skonfigurwac apacha zebym mogl przeklada foldery questionmark.gif zeby nie wyswietlao sie brak dostepu blad 404 lub 403 czasem robie wiele stron i jest to meczoce resznie sie przemiesczac po katalogach.

poszukal bym ale cos nie chce dzialac ;]
Paul
W Directiory dodaj linie: Options Indexes
Gligamesh
w ktorym miejscu questionmark.gif po za tym nie dziala
i jst cos takiego

Options Indexes FollowSymLinks
Paul
Ja mam to tak:
Kod
<Directory "d://costam/">
    AllowOverride None
    Options Indexes
    Order allow,deny
    Allow from localhost
</Directory>
Zbłąkany
FollowSymLinks odpowiada za wyświetlenie komunikatu brak dostępu zamiast "page 404 not found" smile.gif
Gligamesh
nic nie dalo caly czasw mam

You don't have permission to access / on this server. ;( mad.gif
Paul
Ale to zupelnie cos innego... W tym wypadku chodzi o
Kod
Order allow,deny
   Allow from all

Zamiast all mozesz tez wpisac jakis adres np. localhost ...
Gligamesh
ok poradzilem se ale teraz mam inny klopot w sesjach pojawai mi sie komunikat \

Warning: session_start(): open(/tmp\sess_296918d7eed4767d74d62101d3da8dfe, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in E:\www\xprocent\index.php on line 2

Warning: Unknown(): open(/tmp\sess_296918d7eed4767d74d62101d3da8dfe, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

co jest zle skonfigurowane, kideys cos poprawiem i dzialalo ale juz nie pamietam co to bylo worriedsmiley.gif
Paul
Ustaw sobie ta funkcja - session_save_path" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual sciezke gdzie beda sie zapisywac dane sesji.
Gligamesh
ok, fajno kiedys to gdziesz mialem ale teraz nie wiem gdzie to dodac w php.ini w windowsie questionmark.gif
Zbłąkany
php.ini
Gligamesh
dopsilem w windows/php.ini
i wyglada to tak
Kod
;;;;;;;;;;;;;;;;
; File Uploads;
;;;;;;;;;;;;;;;;

file_uploads = On
session.save_path = C:\WM\php-4.3.3\tmp
upload_tmp_dir = C:\WM\php-4.3.3\tmp
upload_max_filesize = 2M

i nie dziala sadsmiley02.gif ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.