Mam mały problem. Stworzyłem formularz kontaktowy na strnie dnamicznej. Chcę zrobić przekierowanie po poprawnym wysłąniu formularza.
kod formularza kontaktowego
<div id="post"> <?php function show_error_message(){ echo "<div id=\"error_message\"><div id=\"close_message\" onclick=\"warm();\">zamknij X </div> Wiadomość nie została wysłana ! Uzupełnij wszystkie pola </div>"; }; function display_my_form(){ echo "<table border=\"0\" id=\"tbl\"><form method=\"post\"> <tr> <td>Treść wiadomości</td> <td><textarea name=\"tresc\"></textarea></td> </tr> <tr> <td>Imię, nazwisko lub nick</td> <td><input class=\"css21\" type=\"text\" name=\"imie\" ></td> </tr> <tr> <td>Adres e-mail</td> <td><input class=\"css21\" type=\"text\" name=\"email\"></td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input class=\"css3\" type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\"> <!-- <input type=\"reset\" class=\"css3\" value=\"Od nowa\">--></td></form> </tr> </table> <br /><br /> <div style=\"font-size:11pt;\"> <b style=\"color:#000; font-weight:bold;\">*Proszę uzupełnić wszstkie pola formularza</b> Brak uzupełnienia pola formularza spowoduje , że nie zostanie on wysłany. </div> "; }; // sprawdzamy, czy zmienna $submit jest pusta // wyświetlamy formularz display_my_form(); } // sprawdzamy, czy zmienne przesłane z formularza nie są puste // jeżeli powyższy warunek jest spełniony tworzona jest wiadomość // zmienna $message zawiera treść wiadomości $message = "Treść wiadomości:\n$_POST[tresc]\nWysłał: $_POST[imie]\ne-mail: $_POST[email]"; // zmienna $header zawiera przede wszystkim adres zwrotny $header = "From: $_POST[imie] <$_POST[email]>"; // funkcja mail() za pomocą której wiadomość zostanie wysłana // wyświetlenie komunikatu w przypadku powodzenia $form="true"; echo "<div style=\"align:center;\"><b style=\"font-size:30pt; font-weight:bold; color:#3388ff;\">Wiadomość została wysłana poprawnie!</b></div>"; } // lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca else { show_error_message(); display_my_form(); }; ?> </div>