Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] w czym wykonany został
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć w czym został wykonany czat i czy trudno będzie coś takiego napisać.

Demo: http://www.fotka.pl/czat_pokoj/Glowny?pokoj=Glowny

A, teraz przedstawie jak to widzę:

Użytkownicy - domyślnie rank 0
Moderatorzy - domyślnie rank 2
Administratorzy - domyślnie rank 1

Administratorzy oraz moderatorzy mają możliwość wyrzucania z czatu - kick.
Administratorzy oraz moderatorzy mają możlwość banowania dane użytkownika na 1h, 2h, 3h lub więcej lub mniej.
Administratorzy oraz moderatorzy mają możliwość gag'owania - zabierają użytkownikowi możliwość pisania na kanale głównym, a może pisać na PW.
Użytkownicy - posiadają tylko i wyłącznie możliwość pisania na kanale głównym oraz PW.

1. Trudno coś takiego napisać?
2. Jakie języki zostały do tego użyte?
3. Od czego zacząć?
Abradab
Wydaje mi się, że jest to wykonane w HTML + CSS. wink.gif
Gość
Czekam na wypowiedzi kogoś bardziej doświadczonego, bo kolega wyżej tylko się ośmieszył.

Daimos
Nie powiem Ci w czym wykonany jest dokładnie tamten czat, ponieważ trzeba się logować, żeby zobaczyć
Ogólnie czaty zazwyczaj są pisane w javie, flashu, lub w javascripcie
Czy trudno napisać? To wszystko zależy od Twoich umiejętności. Jeżeli znasz którąś z wyżej wymienionych technologii na wylot, to będzie dla Ciebie proste, a jakbyś znał, to byś nie pytał, więc wniosek prosty - bardzo trudno smile.gif
Od czego zacząć? Od podstaw, kupna, albo znalezienia darmowego czata
Gość
Stworzyłem specjalnie konto na owym portalu i czat został napisany w Java.

A te funkcje, które pisałem? Co moze administrator, moderator, a co użytkownik.

A i pytanie czy można zintegrować Java z PHP? Tzn. jak użytkownik jest zalogowany na swoim profilu na stronie w PHP + MYSQL to widzi czat, a jak nie to nie widzi.
xxdrago
Poszukaj troche w Google a napewno znajdziesz odpowiedz na twoje pytanie? po co drążyć 100 razy ten temat?
www.google.pl/search?q=czy+można+zintegrować+Jave+z+PHP&ie=utf-8
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.