Jeżeli możesz postawić swój serwer to:
1. Instalujesz bibliotekę do generowania PDF z HTML. W 2009 roku testowałem różne biblioteki i najlepiej wypadł MPDF ale coś widze że strona projektu nie działa. Możesz spróbować PHP html2ps ale od razu sprawdź czy nie ma problemów z polskim czcionkami. W razie potrzeby moge ci wysłać lib do tego MPDF którego używam. Całkiem dobrze radzi sobie z tabelkami i nie miał problemów z polskimi znakami. Tutaj o tym pisałem dokładnie, podałem nawet przykłady użycia:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=5438&st=1802. Instalujesz na serwerze program konwertujący PDF do JPG. Jest tego sporo w sieci ale szczegółów nie znam bo to kolega instalował na serwerze linux. Mogę go zapytać co poleca. W każdym razie działa dobrze, mamy przećwiczone.
3. Uruchamiasz swój skrypt który:
- czyści tabelkę z niepotrzebnych elementów i wrzuca ją do mPDF
- mPDF generuje plik PDF który zapisujesz gdzie chcesz
- uruchamiasz w skrypcie za pomocą funkcji exec() program konwertujący PDF do JPG, który od razu go zapisuje gdzie mu każesz.
No i gotowe.
To rozwiązanie mam sprawdzone i wiem że działa.
Na serwerze hostingowym nie wiem czy ci się to uda. Tzn na pewno nie zainstalujesz swojego soft'a konwertującego PDF do JPG ale może mają jakiś do dyspozycji.
Ten program konwertujący PDF do JPG nazywa się imagemagick