Zrobiłem mechanizm który po wyborze cennika i kliknięciu podmienia ceny w zestawieniu z wybranego cennika.
kiedy wpiszę "echo $wynik to wzystko jest ok, jednak wynik do pliku zapisuje mi błędnie zawsze ostatnią linię.
Nie wiem co jest nie tak, najlepsze jest to że jak klikne dwa razy to jest ok.
wklejam kod, jakby ktoś miał chwilę będę wdzięczny za pomoc.
$cennik42=$_GET['cennik22']; foreach($plik8 as $linia8 => $value8 ) { $ide114="{$zm114[0]}"; $data114="{$zm114[1]}"; $nazwa114="{$zm114[2]}"; $jed114="{$zm114[3]}"; $ilosc114="{$zm114[4]}"; foreach($plik9 as $linia9 => $value9 ) { $ide115="{$zm115[0]}"; $cenanowa="{$zm115[1]}"; $kosztnowy=( $cenanowa * $ilosc114 ); $dane115=("$ide114;$data114;$nazwa114;$jed114;$ilosc114;$cenanowa;$kosztnowy"); $output115="$dane115\n"; file_put_contents("../zestawienie.txt",""); }}}}
zakładając że mam w zestawieniu np. 4 pozycję , jak wybiore cennik i kliknę,w 3 pierwszych pozycjach ceny i koszt się zmieniają i jest ok, a zawsze ostatnia pozycja zapisuje mi linię bez dwóch ostatnich zmiennych tj. $cenanowa i $kosztnowy, po czym kliknę to samo raz jeszcze i jest ok.
Mało tego to jak wracam na cennik pierwotny to działa za pierwszym razem.
w pliku txt gdzie zapisują mi się zmiany różnica pomiędzy pierwszym a drugim kliknieciem polega na tym że za pierwszym razem nie mam pustej ostatniej linii,
a ostatnia linia pozostaje bez zmany ze starymi cenami, kiedy kliknę drugi raz ostatnia linia zmienia się na nowe ceny i jest pusta ostatnia linia.
Wiem że to dość skomplikowane i pewnie bym musiał przesłac cały kod strony i cenniki, jednak chciałbym aby ktoś na początek rzucił okiem na pow. kod i czy tu nie ma błędu przy zapisie.
z góry bardzo dziekuje.
pozdrawiam.