Wyświetla mi się obrazek jako tło pod skrypt, jednak nie działa tak jakby ta funkcja
ImageTTFText($rysunek, 20, 0, 70, 115, $bialy, 'ARIAL.ttf', $data);
Tutaj cały skrypt
<?php $jpg = '.jpg'; $zmienna[1] = 'Stycznia'; $zmienna[2] = 'Lutego'; $zmienna[3] = 'Marca'; $zmienna[4] = 'Kwietnia'; $zmienna[5] = 'Maja'; $zmienna[6] = 'Czerwca'; $zmienna[7] = 'Lipca'; $zmienna[8] = 'Sierpnia'; $zmienna[9] = 'Wrzesnia'; $zmienna[10] = 'Pazdziernika'; $zmienna[11] = 'Listopada'; $zmienna[12] = 'Grudnia'; $data = ' '.$dzien.' '.$zmienna[$miesiac].' '.$rok.' '; // Otwieramy plik graficzny $rysunek = ImageCreateFromJpeg("ex.jpg"); // Definicje kolorów jako składowe RGB $bialy = ImageColorAllocate($rysunek, 255, 255, 255); // Lokacja łańcucha i jego wartość ImageTTFText($rysunek, 20, 0, 70, 115, $bialy, 'ARIAL.ttf', $data); // Stworzenie wynikowej grafiki ImageJpeg($rysunek); //Zapisanie obrazka imagejpeg($rysunek, $los.'.jpg', 100); imagedestroy($rysunek); ?>
Ps. I jak zrobić, aby po wygenerowaniu takiego obrazka wyświetlało mi link? Bo jak daje echo to mi się nie pokazuję :/ Próbowałem też z zincludowaniem, ale nie wyszło mi. Jakieś propozycje?
Nikt nie pomoże?
No luudzie... żadnych pomysłów? serio? każda wypowiedź się dla mnie liczy, mam brak weny :/ już nie wiem co to może być .
Odświeżam.