Im new.
Mam problem.
Mam tabele dzialki i tabele wlasciciel.
wlasciciel ma dzialke lub dzialki.
Wszystko jest zlaczone idkami w tabeli posdredniej: wlascicie_ma_dzialki.
Wyswietla mi sie tabela dzialki, pobieram id:
echo '</td><td><a href="view_wlasciciel.php?id='.$wiersz['id'].'">Wlasciciele</a></td>';
w wlascicielu mam skrypt:
$link = mysql_connect( $DB_HOST, $DB_USER, $DB_PASS) or die ("Nie mo§na si‘ po’†czyŤ"); mysql_select_db ($DB_DATABASE) or die ("Nie mozna wybraŤ bazy danych"); $zapytanie = mysql_query("select w.imie, w.nazwisko, dz.nr_dzialki, dz.nr_kw, wm.udzial_procentowy from dzialka dz, wlasciciel w, wlasciciel_ma_dzialke wm where wm.wlasciciel_id=w.id and wm.dzialka_id=dz.id and dz.id={$_GET['id']}") or die("nie ma danych"); //tymczasowo //$zapytanie2 = mysql_query("select * from wlasciciel") or die("nie ma danych"); ?> <table aling=center> <td>Wlasciciele VIEWS</td> <br><br><br> </table> <?php echo '<form action="del_wlasciciel.php" method="post"><table border="1" aling=center><tr><td>Usu¤</td><td>Imie</td><td>Nazwisko</td><td>Nr_Działki</td><td>Nr_KW</td><td>Udział procentowy</td><td>Edycja</td><td><a href="edit_wlasciciel.php">Dodaj Nowego</a></td></tr><br>'; { echo '<tr><td><input type="checkbox" name="usun[]" value="'.$wiersz['id'].'"></td><td>'.$wiersz['imie'].'</td>'; // echo '<td>'. } //<input type="hidden" value="'.$_GET['id'].'" name="id" />
i teraz za piernika nie pobiera mi tego id tego konkretnego wlasciciela.
myslalem zeby zrobic to w dwoch petlach, ale wtedy nie mialbym tego wszystkiego w jednym wierszu tabeli.
Ktoś coś podpowie ?