Mam na stronie dynamicznie dodawane treści.
W wyniku tego otrzymuję na stronie zmienną ilość <span class="i">treść</span>.
Jak teraz odczytać te dane po stronie serwera?
function odczytaj_dane() { var dane = $("span").text(); dane.each( $post("plik.php", dane); ); }
Array( [0] => 123 [1] => abc [2] => 12,45 [3] => 551 )
$(document).ready(function(){ var wartosci=new Array(); $('span.i').each(function(i,e){ wartosci.push($(e).text()); }); jQuery.ajax({ url: test.php, type: "POST", data: {wartosci: JSON.stringify(wartosci) }, dataType: "json", success: function(result) { alert("success"); } }); });
$('#remove').live('click',function() { var id = $(this).prev().attr('id'); // to mi zwraca option value , który teraz ma być już widoczny, a ma opcję display : none $('#lista_osob[value='+id+']').show(); - wiem , że to jest źle, nie wiem jak zmianić ten display w option o value = id $(this).parent('td').remove(); });
.hide{ display: none; } .show{}
document.getElementById('id_diwa').setAttribute('style', 'display: none;'); document.getElementById('id_diwa').setAttribute('style', '');
$('input#dodaj').click(function(j) { var osoba = $('#lista_osob :selected').html(); var id = $('#lista_osob ').val(); //wartość id - option var str = '<tr>'; str+= '<td> <input type="text" class = "wybrane_osob" id="'+id+'" readonly value ='+osoba+' />'; //a tu nie wiem dlaczego dzieli moją osobę str+= '<input type="button" id ="remove" value="Usuń" class="btnm"/></td>'; str+= '</tr>'; $('#osoba_ocen').append(str); $('#lista_osob :selected').hide("normal"); $.get("edit.php&id="+id+"&osoba="+osoba+"&akcja=lista_osob"); // tu robię próbę wysyłania do php i jest ok });
<input id="1" class="lista_osob" type="text" jan="" value="Kowalski" readonly="">