<?php //Parametry bazy i serwera $ip = 'aaa'; $nazwa = 'bbb'; $login = 'ccc'; $pass = 'ddd'; //Ustanawiamy połączenie z serwerem mysql } //Wybieramy baze danych } //Zapytanie do bazy celem pobrania danych z odpowiednich komórek $zapytanie = mysql_query("SELECT COUNT(*) ilosc FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME LIKE 'efora_%_pa_settings' AND TABLE_SCHEMA = 'e-fora'") ; //wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 /* jeżeli $zapytanie jest pozytywne, to wyświetlamy dane */ } ?> <?php //Liczba uzytkowników $zapytanie1a = mysql_query("SELECT user_id FROM efora__fjteam__users ORDER BY user_id DESC LIMIT 1"); $zapytanie1b = mysql_query("SELECT user_id FROM efora__minecraftskill__users ORDER BY user_id DESC LIMIT 1"); $zapytanie1c = mysql_query("SELECT user_id FROM efora__polishteam__users ORDER BY user_id DESC LIMIT 1"); $zapytanie1e = mysql_query("SELECT user_id FROM efora__cskaczooh__users ORDER BY user_id DESC LIMIT 1"); $suma_userow = $liczba_userow[user_id] + $liczba_userow2[user_id] + $liczba_userow3[user_id] + $liczba_userow4[user_id] + $liczba_userow5[user_id] + $liczba_userow6[user_id]; ?> <?php //Liczba postów //W tym momencie tylko dla jednego fora 'demo' $zapytanie2a = mysql_query("SELECT post_id FROM efora__fjteam__posts ORDER BY post_id DESC LIMIT 1"); $zapytanie2b = mysql_query("SELECT post_id FROM efora__minecraftskill__posts ORDER BY post_id DESC LIMIT 1"); $zapytanie2c = mysql_query("SELECT post_id FROM efora__polishteam__posts ORDER BY post_id DESC LIMIT 1"); $zapytanie2e = mysql_query("SELECT post_id FROM efora__cskaczooh__posts ORDER BY post_id DESC LIMIT 1"); $suma_postow = $liczba_postow[post_id] + $liczba_postow2[post_id] + $liczba_postow3[post_id] + $liczba_postow4[post_id] + $liczba_postow5[post_id] + $liczba_postow6[post_id]; ?>
W tym momencie dla kazdego nowego fora musze dopisywac kolka linijek tekstu by naliczanie było odpowiednie. Zliczanie for oparte jest na jednym konktretnym zapytaniu
$zapytanie = mysql_query("SELECT COUNT(*) ilosc FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME LIKE 'efora_%_pa_settings' AND TABLE_SCHEMA = 'e-fora'"
Myslałem o skonstruowaniu podobnego zapytania do pozostałych obliczen, bym nie musiał juz wiecej dopisywać recznie kodu przy kazdym nowym forum, ale nie wiem, nie umiem sobie dalej sam poradzic. Myslałem o czyms takim:
<?php $zapytaniee = mysql_query("SELECT COUNT(*) ilosc FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME LIKE 'efora_%_users' AND TABLE_SCHEMA = 'e-fora'") ; //wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 /* jeżeli $zapytaniee jest pozytywne, to wyświetlamy dane */ } ?> <?php $zapytaniee1 = mysql_query("SELECT COUNT(*) ilosc FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME LIKE 'efora_%_posts' AND TABLE_SCHEMA = 'e-fora'") ; //wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 /* jeżeli $zapytaniee1 jest pozytywne, to wyświetlamy dane */ } ?>
Niwstety wyniki zapytan zwracaja nie poprawne liczby. Może mi ktos pomóc?
Naprawde nikt nie wie jak mi pomoc ? ;>
Naprawde nikt nie wie jak mi pomoc ? ;>