Potrzebuję napisać na stronę prosty skrypt. Jego zadaniem ma być możliwość wybrania pliku z dysku a następnie wysłania go na serwer i wysłania maila z tym plikiem. Mam już przygotowany formularz wraz z możliwością ładowania pliku. Chciałem Was prosić o sprawdzenie czy jest to dobrze zrobione (formularz się niby wyświetla, mam możliwość wybrania pliku, na razie testuję lokalnie bo nie mam jeszcze wykupionej domeny i serwera) i o pomoc dopisaniu funkcji która po kliknięciu na przycisk Wyślij, załaduje plik na serwer do wybranego folderu z prawami dostępu 777 i jednocześnie wyśle pod wskazany adres wiadomość email z tym plikiem, treść wiadomości będzie ustawiona na sztywno. Osoba wysyłająca będzie miała wyłącznie możliwość załadowania pliku i wysłania go, nic więcej. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
<div> <form enctype="multipart/form-data" action="file:///E|/xampp/htdocs/Formularz_2_PHP/index.php" method="POST"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="50000" /> <input name="plik" type="file" /> <input type="submit" value="Wyślij plik" /> </form> </div> <?php $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; $plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size']; echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze <strong>$plik_rozmiar bajtów</strong> został przesłany na serwer"; } ?>